Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Характеристика"
Изглежда има някаква извратена човешка характеристика, която обича да затруднява лесните неща.
Уорън Бъфет
Никой никога не е доказал, че човешкото същество, чрез своето произхождане от определена група хора, трябва по необходимост да има определени психически характеристики.
Франц Боас
Силата да привикне към обкръжението си е очевидна характеристика на човечеството.
Джон Мейнард Кейнс
Втора характеристика на нашето време е разпространението на национализма. Това все още се разпространява, засягайки нови общности, по-периферните региони и така наречените изостанали народи.
Емили Грийн Болч
Социалистическите правителства традиционно правят финансова каша. Те винаги изчерпват парите на други хора. Това е доста характерна характеристика за тях.
Маргарет Тачър
"Старателен" - характеристика за работник, за който не може да се каже повече.
Пиер Данинос
Никога не съм срещал жена която едновременно е красива и елегантна - това са взаимоизключващи се характеристики.
Салвадор Дали
Перфектността е една от най-недвусмислените характеристики на човешкия вид.
Уилям Годуин
Основната характеристика на религията под названието наука се явява това, че тя действа.
Айзък Азимов
Дяволите от миналите религии винаги, поне отчасти, са имали животински характеристики, свидетелство за постоянната нужда на човека да отрича, че и той е животно, тъй като това би нанесло силен удар на неговото обедняло его.
Антон Шандор Ла Вей
Безсмислено би било да се опитваме да впишем жените в мъжки модел на нагласи, умения и способности и катастрофално да ги принуждаваме да потискат своите специфично женски характеристики и способности, като продължават да се преструват, че няма различия между половете.
Ариана Хъфингтън
Така наречените расови характеристики всъщност изобщо не са расови, а се дължат на историческия опит на въпросните общности.
Арнолд Джозеф Тойнби
Индустриализацията, основана на машините, която вече се нарича характеристика на нашата епоха, е само един от аспектите на революцията, която се извършва от технологиите.
Емили Грийн Болч
Мисля, че най-важната характеристика, която притежавам, е, че когато включите радиото и чуете, че някой пее, вие знаете, че това съм аз. Не бъркате гласа ми с никой друг.
Лучано Павароти
Толкова голяма част от всяко изкуство е израз на подсъзнателното, та на мен ми се струва, че повечето важни характеристики се проявяват несъзнателно и много малко от тях в резултат на преднамерена интелектуална дейност. Но това са неща, с които трябва да се справя психологът.
Едуард Хопър
С напредването на технологиите тя отново и отново обръща характеристиките на всяка ситуация. Възрастта на автоматизацията ще бъде възрастта на "направи си сам".
Маршал Маклуън
Мисля, че роклята, прическата и гримът са решаващите фактори при проектирането на привлекателна персона и дават шанс на човек да подобри най-добрите си физически характеристики.
Вивиан Уестууд
Затова реших, че би било достойно и много полезно нещо да сведа цялото това велико изкуство до пълна и подредена форма на представяне и след това в различни книги да определя и обяснявам необходимите характеристики на различните отдели.
Витрувий
Има физически характеристики, които се наследяват. Те включват неща като добър външен вид, висока интелигентност, физическа координация. Тези качества допринасят за успеха в живота, а успехът в живота е определящ фактор за оптимизма.
Мартин Селигман
Според мен това, което се иска в индустриалната организация, е пряк подход към проблема. Това ще се съсредоточи върху дейностите, които фирмите предприемат, и ще се стреми да открие характеристиките на групирането на дейности в рамките на фирмите. Кои дейности обикновено са свързани и кои не? Отговорът може да е различен за различните видове фирми.
Роналд Коуз
Безсмислието е определящата характеристика на живота.
Стивън Р. Доналдсън
Ние не обсъждаме анатомичните, физиологичните и психическите характеристики на човека, считан за личност; но ние се интересуваме от разнообразието на тези черти в групи мъже, намиращи се в различни географски райони и в различни социални класи.
Франц Боас
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
Следваща