Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Играч" - страница 5
Съзнанието е най-малкият играч в мозъчните операции.
Дейвид Игълман
Екипът с най-добрите играчи обикновено печели - ето защо трябва да инвестирате по-голямата част от времето и енергията си в развитието на вашите хора.
Джак Уелч
Трябва да работите толкова усърдно, за да бъдете страхотен съотборник, колкото и да бъдете страхотен играч.
Джон Гордън
Футболът не е за играчи или поне не само за играчи; става дума за форма и за пространство, за интелигентно разгръщане на играчите и тяхното движение в рамките на това разполагане.
Джонатан Уилсън
Нашата култура е обсебена от младостта, защото сме загубили древното знание, че растежът никога не спира. Ние не сме преходни, моментни грешки в космическо-еволюционни любопитства, които се издигат като мухи, роят се за един ден и ги няма. Ние сме играчи, които сме тук, за да останем, и Вселената е построена с ума ни. Ние го отразяваме с нашите най-дълбоки любови и най-възвишени стремежи, точно както отразява нас.
Ибън Алегзандър
Глупаво е да се предполага, че играчите са по-глупави от треньора. Играчите имат собствени идеи и начини за подобрение на играта. И когато те не противоречат на общоприетите правила, аз не виждам смисъл да не ги използваме.
Карло Анчелоти
Знанието без дисциплина се губи, а талантът без знания е просто нереализиран потенциал. Учете се от по-добри играчи. Моделирайте тяхното поведение.
Лу Кригер
Сектите на илюминатите, действащи в кръговете на окултните и сексуалните магии, обединяват хора, вариращи от бивши терористи до фундаменталистки католици; готови да манипулират секти, нови религии, държавни тайни и всичко друго, до което могат да се докопат за печалба или власт. Големите играчи, Ватикана от едната страна; и еврейското лоби от друга, играйте ежедневна партия на шах със съдбата на цялото човечество. Въпреки че според някои играта вече е спечелена по време на Втория Ватикански събор от ционистите...
Лео Лион Загами
Както играчите на финансовия пазар знаят, предимството идва от това да реагирате първо на новините. Същото важи и за всички компании. Когато започнете разговора, вие сте разпознати като човек, който е включен в пазара на идеи. Ако говорите за идея рано, естествено получавате по-голяма експозиция, защото нишките на разговор произтичат от казаното от вас. Ако закъснеете, се губите в какофонията.
Дейвид Миърман Скот
Може би бях...може би съм малко по-различен от другите играчи. Те ще ви кажат, че техните идоли са Пеле, Марадона, Кройф, а аз ще кажа Глен Ходъл.
Денис Бергкамп
Ние където можехме да се осерем, се осрахме... Вижте, аз не знам защо така ме нападат. Накрая обаче като кажа край и ще видим как ще се оправят. Скоро разговарях със собствениците на Миньор (Перник) и ги питах колко пари дават на тези футболисти, за да играят и да се представят по този начин. Оказа се, че в Миньор футболистите получават четири пъти по-малко, отколкото взимат нашите играчи. Направете си сметка. Вижте ги само как играят тези момчета, а вижте ни нас.
Тодор Батков
Цял живот съм си мечтал за две неща – да бъда играч на Левски и евентуално след това да бъда ръководител в Левски. Едната ми мечта не се сбъдна. Сега съм доволен и щастлив, че мога да бъда на другия пост. Една истинска детска мечта ми се сбъдна.
Велислав Вуцов
Той е най-добрият играч, срещу когото съм се изправял. Счупи ми кръста от финтове.
Алесандро Дел Пиеро
"Бях на 18 години. Имахме лагер във Вилар Пеоса и отидохме във вилата му. Дори не знаеше кой съм. Говореше с големите играчи от онова време. Не с мен. Никога не е бил банален. Винаги можеше да те изненада със знанията си". (За първата си среща с Анели)
Алесандро Дел Пиеро
Ако някой играч бе казал на Бил Шенкли: "Трябва да говоря с агента си", Бил щеше да му позволи. А аз щях да държа същия играч, докато той го удря.
Брайън Клъф
Ето какво казвам на играчите си за пазенето на резултата: "Ако имате топката и сте в противниковата половина, те никога няма да ви вкарат гол!"
Брайън Клъф
Хитрецът никога не може да се "прероди" в мъдрец, дори когато не му липсва интелект, защото не притежава висшето благородство и му пречи порокът на хазартен играч.
Кина Къдрева
Част от бизнеса ще погледне към политиката с тайната надежда дали не може да преразпредели някакъв доход. Но това са еднодневни играчи. В последните 15–16 години видяхме много такива.
Емил Кюлев
C тези играчи това можем да постигнем. Няма да коментирам повече. Всички видяхме как на един племенник (Иван Стоянов - б.р.) му взеха топката от клек.
Венцеслав Стефанов
Познавам Дел Пиеро още от времето когато бях в Юве. Той е много добър играч, с една невероятно добра техника на удара. Освен това той разчита на много голямо самочувствие - това при него е решаващото. Той изцяло взема участие в тренировките и работи на терена много упорито. Когато след тренировката другите играчи са вече в съблекалнята, Дел Пиеро се занимава още с топката и се опитва да я шутира в ъглите на вратата. В момента той е най-големият талант на Италия. За да му попречиш при поемане на топката, трябва да го фаулираш. Той има много изпипана техника.
Алесандро Дел Пиеро
"Уговорката беше между футболистите. Мачът не беше продаден, а имаше уговорка между играчите. Тогава аз играех за Ботев и резултатът бе 2:1 в наша полза и аз трябваше да бъда изкупителна жертва. Фаулирах Пламен Гетов в наказателното поле, той вкара дузпата и мачът завърши наравно... Искам да кажа, че не аз съм предал Левски, а други ме предадоха мен. Оценявам какв залагат пари и печелят пари зад гърба на всички.” (Срещата между Ботев (Пловдив) и Левски от сезона 1992/1993, завършилa 2:2. Левски спечели шампионската титла на страната 1992/1993, а Искренов в последствие премина в ЦСКА) - Актуално студио "Дерби", Пон, 2008-05-26.
Божидар Искренов
На всеки човек е присъща вродена съпротива към подчинението. Дисциплината премахва тази съпротива и след известна тренировка прави подчинението навик и подсъзнателно действие. Докъде може да стигне един недисциплиниран футболен отбор? Играчите реагират подсъзнателно на сигналите. Това трябва да е именно така, защото секунда за размисъл може да даде възможност на противника да скочи. Войната е много по-сложна от футбола. Няма човек, който да не изпитва страх по време на сражение, но дисциплината създава у него форма на заместващ кураж, който заедно с мъжеството му води до победа. Самоуважението идва директно от дисциплината. Поговорката в армията: "Някой да е виждал мръсен войник с медал?" е вярна в много голяма степен.
Джордж Патън
Предишна
1
2
3
4
5
(Текуща)
6
Следваща