Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Спор" - страница 4
Смъртта на любим човек често предизвиква чувство за вина поради проблемите, възникнали в отношенията с него: спорове, лъжи, предателства, предателства и др. Оцелелият преосмисля всичко и се смята за виновен за всичко. Но най-важното е, че много от тези, които скърбят, се чувстват виновни, просто защото са живи.
Реймънд Мууди
След години на недоверие и спорове от страна на други учени, документът на Хейфлик за клетъчните граници стана един от най-широко цитираните в неговата област. Това беше прозрение: учените се опитваха от десетилетия да отгледат безсмъртни клетъчни линии, използвайки нормални клетки вместо злокачествени, но никога не успяха. Те смятали, че тяхната техника е проблемът, докато всъщност продължителността на живота на нормалните клетки е била предварително програмирана. Само клетки, които са били трансформирани от вирус или генетична мутация, са имали потенциала да станат безсмъртни.
Ребека Склут
Гьоринг влезе в безкрайни спорове с други офицери [и] не обичаше рутинната работа.
Ричард Овъри
Изследователите откриха, че хората, които току-що са консумирали кофеинови напитки, са по-склонни да бъдат подтиквани от спорове относно различни противоречиви теми. Накратко, добри доказателства, че наистина няма такова нещо като безплатен обяд или невинна чаша кафе.
Ричард Уайзман
Спорът дали Бог съществува или не е като бълхите да спорят дали кучето съществува или не. Спорът за правилното име на Бог е като бълхите да спорят за името на кучето. И спорът чия представа за Бог е правилна е като бълхите да спорят чие е кучето.
Робърт Фулам
Спорът на физиците и лириците завърши с това, че победиха циниците. Това е императива на нашето време.
Сергей Волков
А всички спорове между мъжа и жената са или заради пари, или заради секс.
Сесили фон Зигесар
По време на Студената война Америка застава на страната не само в споровете между арабските страни, но и в дебатите в тях.
Стивън Кинзър
Не съжалявам за това, което направих през шейсетте. Бях млад и се вземах страшно на сериозно. През седемдесетте години прекарах твърде много време във вътрешнопартийни фракционни спорове.
Тарик Али
Няма спор дали имаме нужда от културна политика или не. Имаме нужда от това, но има различни начини да го направим.
Фредерик Мартел
Аз звъня първи даже след жесток спор... Аз съм мъж, аз съм по-силен...
Чанинг Тейтъм
Животът е театър на аларми и спорове.
Чарлз Кули
В спора с етиката победи естетиката.
Андрей Таманцев
В крайна сметка целият ни живот е просто спор с дявола. Искаме спокоен разговор с Бога, но животът почива на дългогодишен спор с дявола.
Генадий Прашкевич
Не беше работа на съдебен спор да определя факти; негова работа беше да изгради история от тези факти, чрез които да бъде неизбежен ясен морален извод.
Греъм Мур
Никой не се убива, когато е щастлив. Винаги започва със спор или дълг.
Дани Трехо
Нищо не те изсмуква повече от този момент по време на спор, когато осъзнаваш, че грешиш.
Даринда Джоунс
Ако се срещне с министър-председателя и я попита какъв съвет ще даде на хората, когато се обръща към нацията, тя ще каже: никога не оставяйте любимия си човек да напусне след спор, без да се помирите.
Дейвид Барнет
Да спечелиш спор със съпругата си е като да спечелиш войната с Ирак. След като спечелите, имате още повече проблеми.
Джеймс Карвил
Ако има някакъв дебат за мира, не обсъждайте всяка клауза с прекалена тънкост, тъй като точността поражда спор и спорът възбужда и запалва опасните пламъци на омразата. Помислете за по-голямата картина и щетите, които ще натрупат църквата, ако продължавате да се карате.
Джон Гай
Какви съмнения, какви хипотези, какви лабиринти от забавление, какви области на спор, какъв океан от фалшиво учене, могат да бъдат избегнати от това единствено понятие за нематериализъм!
Джордж Бъркли
В спора се ражда колективното заблуждение, а го наричаме истина за по-кратко.
Евгений Лукин
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
Следваща