Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Спор" - страница 3
Аз съм на седемдесет и пет години. Моята душа лежи пред мен. Тя вече се износи от свиване. Свиване на душата от смъртта на приятелите. Война. Спорове. Грешки. Обиди. Кино. И старост, която все пак дойде.
Виктор Шкловски
Съдебните спорове са инструмент, използван от преговарящите.
Джерард Ниренберг
Ако влизате в спор, погрижете се за вашия нрав. Вашата логика, ако имате такава, ще се погрижи сама за себе си.
Джоузеф Фарел
Понякога либералите се определят като хора, които не могат да вземат своя страна в спор.
Кас Сънстейн
За мен идеята, че палестинците всъщност са евреи, е доста откровителна и много радикална и възможен мост, който е бил пренебрегнат, мисля, в целия този спор и има достатъчно доказателства в подкрепа на това.
Лорънс Райт
Въздържай се от спор – спорът е най-неизгодното условие за убеждаване. Мненията са като гвоздеи: колкото повече удряш по тях, толкова повече се забиват.
Ювенал
Хората се познават в спора и в пътя.
Джордж Хърбърт
Както и е установено в интелигентните спорове в нашата страна, до истината още никой не се е докопал, понеже същността на руският спор се състои не в достигане на истината, а доказателство за своята правота.
Кир Буличов
Спор: способ да убедите противника в своите заблуждения.
Амброуз Биърс
В спора най-често се раждат юмруците.
Веселин Георгиев
В спор с глупака се ражда истинската глупост.
Генадий Малкин
Толкова съм зле с хората, че дори не мога да спечеля спор със себе си.
Мерседес Лаки
Много, много години назад, когато започнах да се занимавам с наука, моят научен ръководител ме научи на едно правило: преди всичко започнете научният спор - договорете се с опонентите си за термините.
Михаил Барщевски
В кой момент феминисткият дебат премина от фокусиране върху механизмите на дискриминация, посочването им и изобличаването им до спор за представителността?
Нахат Ел Хашми
Тя [майка ми] беше силата, около която се обърна нашият свят. Майка ми беше прокарана през вселената от грубата сила на разума. Тя беше съдията във всички наши спорове. Една неодобрителна дума от нея беше достатъчна, за да ни изпрати да се скрием в един ъгъл, където да плачем и да фантазираме собственото си мъченичество. И все пак. Една целувка може да ни върне в царството. Без нея животът ни щеше да се разтвори в хаос.
Никол Краус
Единственото нещо, което се случва, е прогресията на думите и изреченията през страница след страница и така изведнъж виждаме този потапящ вид много внимателно мислене, независимо дали обръщате внимание на история, на спор, или каквото и да било. И това, което знаем за мозъка, е, че мозъкът се адаптира към тези видове инструменти.
Николас Кар
Спора изравнява умните и глупавите и глупавите го знаят.
Оливър Уендъл Холмс — младши
...не всички спорове се решават с меч, понякога се нуждаете от човек, който е в състояние да приведе божествени аргументи по повод.
Андрей Волос
Във философията, о, как трябва да се грижим за думите, именно с цел да се избегне вечния спор за смисъла.
Пиер Гасенди
Допълнителни проблеми са рожба на лоши решения. Когато разследването и застъпничеството се комбинират, целта вече не е "да спечелите спора", а да намерите най-добрия аргумент.
Питър Сендж
Някои духовници на изток намериха спора - и естеството на неговото разрешаване - за объркващ. Проблемът, както го видяха, се криеше в небрежния превод на гръцки на сирийския термин, описващ въплъщението...
Питър Франкопан
Децата отблъскват реакцията на родителите си повече, отколкото самите спорове или физическа дисциплина.
По Бронсън
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
Следваща