Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Спор" - страница 2
По-добре е да слушаш спор между умни, отколкото наставления на глупави.
Даниил Заточник
Спорът за справедливостта е неизбежно да спорим за добродетели, за съществени морални и дори духовни въпроси.
Майкъл Сандел
Упоритост и прекомерна ревност в спора - сигурен признак за глупост.
Мишел дьо Монтен
Целта на спора е да измени природата на истината.
Франк Хърбърт
Не приемайте грешната страна на спора само защото опонентът ви е взел правилната страна.
Балтазар Грасиан
Бих предпочела да не съм минавала през някои от съдебните спорове, през които съм минала.
Сиена Милър
Ако двама приятели ви помолят да отсъдите спор, не приемайте, защото ще загубите един приятел; от друга страна, ако двама непознати дойдат с една и съща молба, приемете, защото ще спечелите един приятел.
Августин
Ден без спор е като яйце без сол.
Анджела Картър
Отидете отвъд науката, в областта на метафизиката. Истинската религия е извън спора. Може да се живее само вътрешно и външно.
Свами Шивананда
Копнежът за мир се корени в сърцата на всички хора. Но стремежът, който в момента стана толкова настоятелен, не може да претендира за такава амбиция като водеща към вечния мир или решаване на всички спорове между нациите.
Алва Мюрдал
Никога не се интересувам от филми, в които не ти пука за хората, които гледаш, и това е най-големият ми спор за ужаса, че децата стават все по-глупави и по-глупави.
Джос Уедън
Ако искаме да заменим с война уреждането на спорове с правосъдие, първо трябва да заменим условието на международната анархия с условие на международния ред.
Алфред Херман Фрид
Ако Обединените нации поне веднъж признаят че международните спорове могат да бъдат уредждани чрез употреба на сила, тогава ние ще да унищожи самата основа на организацията и най-добрите ни надежда за създаване на световен ред.
Дуайт Айзенхауер
Когато след ожесточен спор един господин възкликва: "Мнението ми за вас е възможно най-презряно, гпсподине!", той отвръща: "Никога не съм чувал за някое ваше мнение, което да не презряно."
Ричард Порсън
Не правя неща за отговора или за спора. Просто живея живота си.
Риана
По-лесно е да изземете богатство, отколкото да го произвеждате, и докато държавата превземе богатството въпрос на легализирана привилегия, толкова дълго ще продължи спорът за тази привилегия.
Албърт Джей Нок
Практиката на разказа и спора не води до изобретяване, но налага известна съгласуваност на мисълта.
Жан Пиаже
Въздържай се от спор – спорът е най-неизгодното условие за убеждение.
Ювенал
Ако признаете, че да заглушите опонента си със сила означава да спечелите интелектуален спор, тогава вие признавате правото да заглушите хората със сила.
Ханс Айзенк
Причинява ми голяма болка да съдя компанията, за която работя. Въпреки това трябваше да го направя. Достатъчно е да кажа, че има спор и смятам, че не ми е дадено това, което е мое.
Хауърд Стърн
Далече не винаги побеждават тези, които се осмеляват да встъпят в спор със съдбата.
Шарлот Бронте
Светът е само спор между два детски гласа.
Бела Ахмадулина
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
Следваща