Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Спор"
Аз съм на такъв етап в живота си, че не влизам в никакви спорове. Дори и ако ми кажеш, че 1+1=5, ти си абсолютно прав. Радвай се.
Киану Рийвс
Лекарят трябва да помни, че, обръщайки се към него, пациентът не очаква спорове за болестта и обяснения, а помощ.
Хипократ
По-добре е да отсъдиш спор между своите врагове, отколкото между приятели, - защото после единия от моите приятели ще стане враг, а един от моите врагове - приятел.
Биант
Опасявай се не от тези, които спорят, а от онези, които избягват спора.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Обичам спора, обичам дебата. Не очаквам някой да седне там и да се съгласи с мен, това не е тяхна работа.
Маргарет Тачър
В света има само един начин да спечелиш в спорове - това е да се избягваме спорове.
Дейл Карнеги
Целта на един спор или дискусия не е непременно победа, а прогрес.
Жозеф Жубер
В споровете, както на война, слабата страна разпалва клади и вдига силен шум, че противника да реши, че тя е по-силна, отколкото е тя всъщност.
Джонатан Суифт
Омъжената двойка е подходяща един за друг, ако и двамата партньори обикновено усещат необходимостта от спор по едно и също време.
Жан Ростан
Спор с човек по-умен от теб: той ще те победи, но и от твоето поражение можеш да извлечеш полза за себе си. Спор с човек с равен на твоя ум: в който и да е победата, в крайна сметка ти ще изпиташ удоволствие от борбата. Спор с човек по-малък от твоя: спорът не е толкова от желание за победа, колкото това, че можеш да му бъдеш полезен. Спори даже с глупаците! Нито слава нито изгода ще получиш... Но защо понякога не се позабавляваш.
Иван Тургенев
Чудесно е казано, че в спора между две страни съдът трябва да изслушва и двете.
Еврипид
Във всеки спор ние защитаваме не своята гледна точка, а своето "Аз".
Пол Валери
Истинското произведение на изкуството е длъжно да стане начало на спора между художника и неговата аудитория.
Ребека Уест
Когато почувстваме гняв в спора, ние вече не спорим за истината, а за себе си.
Томас Карлайл
Хората са склонни да грешат силата на чувството си за силата на спора си. Разпаленият ум възмущава студения досег и безмилостния контрол на логиката.
Уилям Гладстон
Когато водиш разговор или спор, води го така, сякаш играеш шахмат.
Балтазар Грасиан
Работата на поета е да именува безименното, да посочва измамите, да взема страна, да започва спор, да оформя света и да го спира от това да заспи.
Салман Рушди
Няма спор с претендентите за божествено знание и за божествена мисия. Те са обсебени от греха на гордостта, те са се поддали на вечното изкушение.
Уолтър Липман
Крайностите на всеки политически спор - и тези в дясно, и тези в ляво - са винаги погрешни.
Дуайт Айзенхауер
Всеки един от тези договори е стъпка за поддържане на мира, допълнителна гаранция срещу войната. Чрез такава машина споровете между нациите ще бъдат уредени и войната ще бъде предотвратена.
Франк Билингс Келог
Между народите винаги ще има спорове, които понякога ще разпалят обществото и заплашват конфликти, но основното е да се образова хората по света да имат предвид, че има по-добри средства за уреждане на подобни спорове, отколкото чрез война.
Франк Билингс Келог
В спора е важно да не забравим за това, което е истина.
Чанакя
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
Следваща