Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Изкушение" - страница 4
Винаги има изкушение за създаване на монопол, но монополите са вредни за пазара.
Тим Бърнърс-Лий
Избягвайте изкушението да работите толкова много, че да не остане време за сериозно мислене.
Франсис Крик
Дните и нощите ни имат мъки, изтъчени от изкушения.
Франсоа дьо Малерб
Осъзнаването на Божието присъствие е единственото суверенно средство срещу изкушението.
Франсоа Фенелон
Дявол: Мирът е изпълнен с греховни изкушения, както с храна и пиене.
Фридрих Максимилиан Клингер
Мога да устоя на всичко, освен на изкушението.
Белинда Джоунс
Голямото изкушение е за малки групи хора да се плъзнат в състояние, в което не си казват съвсем истината и не се празнуват съвсем взаимно. Вместо това те се толерират, приспособяват се и се задоволяват да седят по негласните въпроси, които ги разделят.
Бил Хайбълс
През цялото време на кариерата ми бях изложен на много изкушения.
Дефорест Кели
Устояйте на изкушението да видите себе си като жертва.
Джеймз Добсън
В измамата на нашите сърца, ние понякога играем с изкушение, като забавляваме мисълта, че винаги можем да се изповядаме и по-късно да поискаме прошка. Подобно мислене е изключително опасно. Божият съд е безпристрастен. Той никога не пренебрегва нашия грях. Той никога не решава да не си прави труда, тъй като грехът е само малък. Не, Бог силно мрази греха, когато и където го намери.
Джери Бриджис
Изкушението да каже, че е била в шок, но шокът не беше близо: шокът беше малък град, който тя бе оставила в огледалото за обратно виждане преди хиляда мили.
Джон Ланган
Отвращението към идолите засили любовта му към идолопоклонниците, а човекът, който някога държеше съседи от езичници на разстояние, сега слушаше техните проблеми, страхове и изкушения.
Джон Полък
Дори в случаите, когато повечето хора постъпват правилно, говоренето за малцинството, което постъпва погрешно, може да насърчи хората да се предадат на изкушението.
Джона Бъргър
Приемете моя съвет, скъпи читателю, не говорете епиграми, дори ако имате дарбата. Знам, че тези, които имат, изкушението е почти неустоимо. Но се съпротивлявайте. Епиграмата и истината рядко са съизмерими. Истината трябва да бъде донякъде изсечена, преди да се впише съвсем в епиграма.
Джоузеф Фарел
Винаги съм подкрепяла целомъдрието, освен когато човек вече не може да устои на изкушението.
Една О'Брайън
Нашите цифрови преживявания са извън тялото. Това ни пристрастява към обезличено поведение в среда, в която самоличността на човек може да бъде отговорност. Но колкото по-анонимно се ангажираме с другите, толкова по-малко изпитваме човешките последици от това, което казваме и правим. Като се съпротивляваме на изкушението да се ангажираме от очевидната сигурност на анонимността, ние оставаме отговорни и присъстващи - и е много по-вероятно да внесем човечеството си с нас в дигиталната сфера.
Дъглас Рушкоф
Следващия път, когато опонентът ви представи писмен документ, който да прочетете, устоявайте на изкушението да го погледнете. Вместо това го помолете да ви каже какво пише и наблюдавайте езика на тялото му, докато го прави. Ще научиш много повече.
Карол Кинси Гоуман
Праведността е начин да разсъждаването за изкушението, без да попадаме в изкушение. Разсъждавате за секс и избягвайте секса, разсъждавате за смъртта и страхът от смъртта, но за какво друго можете да разсъждавате?
Клайв Баркър
Не бях свързан. Оставих всичко и си тръгнах. Отдаден на удоволствията, наполовина истински, наполовина продукти на ума ми, отидох в нощта, пълна със светлина. Пиех само силни вина, както пият мъже, които знаят много за изкушенията.
Константинос Кавафис
Отстранете се от изкушението. Дори не гледайте нещо, ако знаете, че не трябва да го имате.
Луси Даймънд
Изкушението е силно да си затворим очите и да чакаме да отмине най-лошото, но историята ни казва, че за да оцелее свободата, тя трябва да бъде защитена и че ако лъжите спрат, те трябва да бъдат разкрити.
Мадлин Олбрайт
Устоявам на изкушенията, за да почувствам, че съм свободен.
Майк Гейл
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
Следваща