Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Изкушение" - страница 2
Постарах се да се отрека от обществото, за да избегна изкушението. Но това беше лоша религия; доколкото това надделя, само ме правеше мрачен, глупав, необщителен и безполезен.
Джон Нютън
В крайна сметка, изкушението да спрем да бъдем себе си, дори и за кратък миг, е много голямо.
Дона Тарт
Всичко е изкушение, и нищо друго, освен изкушение.
Жан Бодрияр
В анархията има твърде много изкушения.
Игор Павлюк
При разглеждането на тези въпроси неизбежно възниква дилема - макар и само за миг - че по-кратък път към ислямския ред би бил чрез поемане на властта ... Това е просто изкушение. Историята не свързва нито една истинска революция, дошла от властта. Всичко започва с образование и по същество означава морално призоваване.
Алия Изетбегович
Ценностите са принципи и идеи, които придават смисъл на привидно светския опит в живота. Смислен живот, който в крайна сметка носи щастие и гордост, изисква от вас да отговаряте на изкушения, както и на предизвикателства с чест, достойнство и смелост.
Лора Шлезинджър
Вечното изкушение, против което непрекъснато водя изтощителна борба, е цинизмът.
Албер Камю
Свободата не е лека, както мислят нейните врагове, клеветящите я, свободата е трудна, тя е тежко бреме. И хората лесно се отказват от свободата, за да облекчат себе си... В целия човешки живот трябва да премине чрез свободата, чрез изпитание на свободата, чрез отхвърляне изкушенията на свободата.
Николай Бердяев
Успехът ми в бизнеса се дължи предимно на способността ми да се съсредоточа върху обещаващи цели, не се поддавам на изкушението да решавам краткосрочни задачи.
Бил Гейтс
Не можех да отрека, че духът ми беше аморално привлечен от това крайно изкушение, тъй като съвестта ми беше морално отблъсната от него.
Норман Спинрад
...най-сладкото изкушение може да бъде онова, за което се знаеше, че е най-глупавото.
Пиърс Антъни
Невъзможно е да се отрече, че хората на власт са изправени пред повече изкушения от обикновените граждани.
Рут Уестхаймер
Нямам търговска линия. Не продавам ножове или облекло. Въпреки че десетки пъти бях приет да одобрявам различни продукти от алкохолни напитки до авиокомпании до автомобили до фармацевтични продукти, успях да устоя на изкушението.
Антъни Бурдейн
Изпитанието на добродетелта е да се противопоставят на всяко изкушение срещу злото.
Томас Малтус
Способността да кажете "не" на изкушението означава, способността да кажете "да" на това, че вие вярвате, в своите основни цели.
Чък Норис
Експериментите показват съвсем ясно, че докато се противопоставяте на все повече и повече изкушения, всъщност все по-често се проваляте.
Дан Ариели
Когато се издигнем над нашите изкушения и им се противопоставим, ние упражняваме самоконтрол. И тогава изпитваме истинска свобода и емоционално здраве.
Дейвид Либерман
Да си поет е една от най-нездравословните задачи - няма редовни часове, толкова много изкушения!
Елизабет Бишъп
Промяната може да бъде плашеща и изкушението често е да й се противопоставим. Но промяната почти винаги предоставя възможности - да научим нови неща, да преосмислим уморените процеси и да подобрим начина си на работа.
Клаус Шваб
Ракът е постоянното изкушение да бъдеш егоист и дори солипсист.
Кристофър Хитчънс
Може би не разбирате същността. Голямо беше изкушението да съберем колкото можем повече сили и да се бием. Това е най-лесният и най-удовлетворителният за човешкото самоуважение изход, но почти неизменно и най-глупавият.
Айзък Азимов
Истинското изкуство на разговора не е само да кажеш правилното нещо на правилното място, но и да премълчиш погрешното в момент на изкушение.
Дороти Невил
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
Следваща