Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Роб" - страница 4
Човекът, който не е в състояние да развие и използва ума си, е длъжен да бъде роб на другия човек, който използва ума си.
Маркъс Гарви
Дипломата ми беше като грамота за освободен роб.
Машадо де Асис
Човек е роб на сърцето си: опитва се да си затвори очите за всичко неприятно и да вярва само в това, което иска.
Мика Валтари
Робът работи, свободният човек се труди.
Михаил Литвак
Аз бях роб на моята логика.
Ник Хорнби
Мозъкът ръководи нямата плът, а плътта е склонна да следва командите на мозъка. Мозъкът хипнотизира плътта. Нека умът ви диктува вашите решения на тялото ви, защото ако се случи обратното, тоест ако тялото ви контролира ума, тогава вие ще се превърнете в болен роб.
Пол Брег
Докато християнина е беден, докато той не притежава лична земеделска собственост, докато той се намира в силната хватка на общината, той остава роб, и никакъв писан закон не му дава благото на гражданската свобода.
Пьотър Столипин
Ако изпълнителят не е запознат с подчиненото си положение, тогава той не е роб.
Андрей Левицки
Който копнее повече, винаги е роб.
Робърт Херик
Въпреки това Джери никога не се вбесяваше от приказките им. Много внимателно им обясняваше, че всъщност е богат, защото е свободен, защото не е роб на заплатата си и не се блъска по осем часа на ден в някаква безсмислена канцелария.
Сам Савидж
Правото на свободата да е дар на Бога, не е в силата на човека да отчужди този дар и доброволно да стане роб.
Самюел Адамс
Любовта ме държи като роб, заключен в клетка от сълзи.
Сара Кейн
Човек е роб на малък механизъм, който отмерва времето и твърди: време е да направиш това и това, побързай, не се бави.
Тур Хейердал
Властта става роб на страстта толкова лесно и на непризната страст най-лесно от всички.
Уолтър Джон Уилямс
Ако не си щастлив в работата си, ти си роб.
Уолъс Д. Уотлъс
Трябва ли да се притеснявам, че ще бъда роб и ще бъда върнат в робство? Защото в Конституцията се случиха определени неща, които трябваше да се променят.
Упи Голдбърг
Аз съм съгласна на всичко - само да не бъда роб!
Федерико Гарсия Лорка
Роб, който говори като господар винаги се възхищава на господаря в този момент.
Флоринда Донър
Човекът е роб на своите навици. И най-лошото от навиците е всеки ден.
Хасинто Бенавенте
Светът не само трябва да се тълкува, той трябва да се трансформира. Човекът престава да бъде роб и инструмент на средата си и се превръща в архитект на собствената си съдба.
Ернесто Че Гевара
Съвременният човек само си представя, че е свободен, но всъщност всеки от нас, разбира се, е роб. Робът на господаря и няма значение, че този господар не е отделен човек, а държавата.
Вадим Шлахтер
Най-лоялният роб е този, който се чувства свободен.
Виктор дел Арбол
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
Следваща