Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Роб" - страница 2
Преводача в прозата - роб, преводача в стиховете - съперник.
Василий Жуковски
Вие сте свободни пред слънцето на деня... и сте свободни пред нощната луна и нейните планети и сте свободни там, където няма слънце, луна или планети... но сте свободни, когато затворите очите ви към цялото същество. Но ти си роб на този, когото обичаш, защото го обичаш, и си роб на този, който те обича, защото той те обича.
Джубран Халил Джубран
Аз съм роб на ритъма. Аз съм като палитра. Танцувам така, както се чувствам в тази секунда. Ако започнеш да мислиш, значи всичко, ти си труп. Да говориш не е за ума, а за чувствата.
Майкъл Джексън
Няма нищо по-ужасно и по-унизително от това да бъдеш роб на роба.
Карл Маркс
Станете роб на философията, за да получите истинска свобода.
Епикур
...че преводачът на проза е роб на автора, а преводачът на поезия е съперник.
Андрей Макин
Лицемера е винаги роб.
Ромен Ролан
Любовта е съюз на господар и роб, и никога съюз на равни.
Етиен Рей
Бъди винаги господар на своята воля и роб на съвестта си.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Искаме капитализмът и пазарните сили да са роб на демокрацията, а не обратното.
Тома Пикети
Ако не си готов да подадеш оставка или да бъдеш уволнен заради това, в което вярваш, значи не си работник, камо ли професионалист - ти си роб.
Хауърд Гарднър
Робът може да е щастлив, но щастието не е достатъчно.
Хърбърт Рийд
Независимият човек често става роб на своята независимост.
Алфред Капю
Господар и роб носят игото заедно. Анархията е единствената истинска свобода.
Ким Робинсън
Великият художник е роб на своите идеали.
Кристиян Боуви
Мечовете затова са дадени – никой да не бъде роб.
Лукан
Не се срамувам пред гражданите, които два пъти гласуваха за мен на президентските избори. През всичките тези осем години орах като роб на галера от сутрин до вечер. Доволен съм от резултатите от моята работа.
Владимир Путин
Господарят на своите страсти е роб на своя разсъдък.
Сирил Конъли
Всяка безнравствена постъпка, направена съзнателно, оскърбява разума; угризенията на съвестта напомнят на човек, че той е постъпил като роб, като животно.
Александър Херцен
На дружбата не й трябва ни роб, ни повелител. Дружбата обича равенството.
Иван Гончаров
Има причина да е било престъпление в щатите на Конфедерацията да научиш роб да чете: грамотността е сила.
Мат Таиби
Съвременният човек е много по-суеверен от древноегипетския. Той е привързан към други богове. Той не им се моли и не им се покланя. Той се кланя пред тях като роб, без дори да забележи, че го принуждават да направи това.
Рудолф Щайнер
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
Следваща