Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Възприятие"
Ако вратите на възприятията бяха чисти, всичко би изглеждало такова, каквото е - безкрайно.
Уилям Блейк
Нашето разбиране съответства на нашето възприятие.
Робер Делоне
Как бих се радвал да ми се каже, че романът е мъртъв. Колко освобождаващо да се работи в границите, извън централното възприятие. Ти си героят на литературата.
Дон ДеЛило
Възприятието е силно, а зрението слабо. В стратегията е важно да виждаш отдалечените неща, какво би било ако те бяха близки, и отделно да га гледаш близките неща.
Миямото Мусаши
Проучванията показват, че 90% от грешките в мисленето се дължат на грешка във възприятието. Ако можете да промените възприятието си, можете да промените емоцията си и това може да доведе до нови идеи.
Едуард де Боно
Човешкото възприятие е буквално въплъщение.
Маршал Маклуън
Много трудно е вечер да си спомниш какво е било утрото - променя се осветлението и се променя и възприятието на това, което виждаш.
Иля Еренбург
По същия начин, ние се нуждаем от колективно минало - оттук и безкрайните реинтерпретации на историята, често за да отговарят на възприятията на настоящето.
Пенелъпи Лайвли
Свободната воля е илюзия. Това е синоним на непълно възприятие.
Робърт Сойер
Вътрешен мир може да се постигне само когато практикуваме прошка. Прошката е отпускане на миналото и следователно е средство за коригиране на нашите погрешни възприятия.
Джералд Джамполски
Повечето грешки в мисленето са по-скоро недостатъци на възприятието, отколкото грешки на логиката.
Едуард де Боно
Винаги ме е изненадвало колко малко внимание философите обръщат на хумора, тъй като това е по-значим процес на ума, отколкото разумът. Разумът може само да подреди възприятията, но процесът на хумор участва в промяната им.
Едуард де Боно
В известен смисъл думите са енциклопедии на невежеството, защото замразяват възприятията в един момент от историята и след това настояват да продължим да използваме тези замразени възприятия, когато трябва да се справим по-добре.
Едуард де Боно
Концепциите са изкуствени. Възприятията са от съществено значение.
Уолъс Стивънс
Моето възприятие за живота не е да помоля Франсоа Оланд, който не е баща на децата ми, да ме подкрепя финансово.
Валери Трирвайлер
Ние не можем да уловим реалността въз основа на нашите ограничени възприятия и незначителна сила. Затова искаме да използваме интелигентността си, за да поддържаме правилно ума, за да го предпазим от поглъщане от сетивата. Искаме да използваме интелигентността си, за да се отворим за получаване на божествена намеса. Искаме да използваме интелигентността си, за да разберем наистина как да станем истински любители на Господ.
Бхакти Тиртха Свами
Човешкото възприятие на тази енергия първо започва с повишена чувствителност към красотата.
Джеймс Редфийлд
Колкото и привлекателни да са идеологиите, не могат да оформят цялата структура на възприятията и поведението, освен ако не са вградени в ежедневните преживявания, които ги потвърждават.
Кристофър Лаш
Във всяка военна зона, в която съм бил, има и реалност, има и обществено възприятие за това защо се води войната. Във всяка една криза проблемите са далече по-сложни отколкото на обществото е позволено да знае.
Джон льо Каре
На улицата играят деца, които биха могли да решат моите най-големи проблеми във физиката, защото те все още имат такива сетивни възприятия, каквито аз съм изгубил вече преди много време.
Робърт Опенхаймер
Светът е промяна, животът е възприятие.
Марк Аврелий
Лудост - това е неспособността да предадеш на другите своето възприятие.
Паулу Коелю
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
Следваща