Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Похвала" - страница 4
Исках да стана писател, откакто бях на около 10 години. По това време също ставате добър читател и искате да имитирате нещото, което обичате. Получих похвала за това и след това установих, че това е чудесен начин да преведа живота си, така че ще пиша малки истории и пиеси и неща. По това време четях книги за деца.
Андрю Шон Гриър
Похвалата и насърчаването са много близки до натискане и когато го правите, отново се опитвате да поемете контрол над живота му. Помислете защо възхвалявате нещо, което той е направил. Дали за да му помогне да повиши самочувствието си? Това е манипулация. Така ли ще продължи каквото и да е поведение, което хвалите? Това е манипулация. За да разбере колко се гордеете с него? Това може да бъде бреме за него. Нека развие собствената си гордост от собствените си постижения.
Робин Норууд
В края на краищата ние, артистите, въпреки че обичаме похвалата, още повече обичаме истината.
Робърт Болт
Ако 60 процента или повече от списъка ви се състои от неща, с които вие самите не можете да се похвалите, значи търсите начин на живот, а не мъж.
Анита Найк
Децата не лъжат, искрени са в похвалите си и ако нещото е добре изработено, определено ще го оценят.
Сесилия Джемисън
Всички вече сме професионалисти. 1) Появяваме се всеки ден 2) Появяваме се независимо какво 3) Оставаме на работа цял ден 4) Ангажирани сме в дългосрочен план 5) Залозите за нас са високи и реални 6) Приемаме възнаграждение за нашите труд 7) Не се отъждествяваме прекалено с работата си 8 ) Владеем техниката на работата си 9) Имаме чувство за хумор за работата си 10) Получаваме похвала или обвинение в реалния свят.
Стивън Пресфийлд
Ако не се съсредоточите върху броенето на парите, хората скоро осъзнават, че парите не са във фокуса на вашето съзнание, така че ви дават всичко друго освен пари: похвала, признание, похвала и т.н. и т.н. И рано или късно вие ще бъде в беда.
Стюарт Уайлд
В очите на жената само един предмет е достоен за похвала: тя самата.
Теодор Драйзер
КАКВОТО и да се каже в похвала на бедността, фактът остава, че не е възможно да се живее наистина пълноценен или успешен живот, освен ако човек не е богат.
Уолъс Д. Уотлъс
Това, че казвате, че не ме разбирате, е похвала, която не заслужавам, и обида, която вие не заслужавате.
Джубран Халил Джубран
Изследванията показват, че днес парите вече не са основната мотивация. Много по-важно е признанието, похвалата, чувството за полезност, добрият екип. Ако професията отговаря на нашите ценности, ставаме по-щастливи на работа. За да успеем в кариерата си, трябва да осъзнаем какво искаме.
Хелън Ръсел
В нашата култура ни учат, че надеждите са добри. Но наистина нашите надежди често се основават на страхове. Отделете малко време и помислете за най-голямата си надежда. За какво наистина копнееш? Тогава помислете за най-големия си страх. Не са ли противоположните страни на една и съща монета, като и двете създават напрежение? Надявам се на любов и се страхувам от самотата. Надявам се на успех и се страхувам от бедността. Надявам се на похвала и се страхувам от критика.
Цултрим Алионе
Подражанието е най-добрата похвала.
Чарлз Кейлъб Колтън
Никога няма да се похвалите с Бога, докато преди всичко Бог не убие хвалбата ви в самия вас.
Чарлс Х. Спърджън
Колкото и добродетелна да е жената, похвалата за нейната добродетелност я радва най-малко от всичко.
Шарл-Жозеф дьо Лин
Упрек, оскърбление, даже клевета са лесни за приемане с усмивка, но вслушвайки се в похвалите на хората, които презираш е жестоко изпитание.
Шарлот Бронте
За да подчините на себе си обществото, е достатъчно да умеете се еднаква ловкост да използвате похвалата и насмешката.
Шодерло дьо Лакло
Това, което намерих за очарователно за себе си, беше, че никога не съм получавала толкова много одобрение и похвали, топлина и поздравления, както когато имах мъж на ръката си, за когото хората си мислеха, че ще се омъжа. Беше невероятно. Искам да кажа, че никой не ме поздрави толкова силно, когато имах трите си деца.
Шонда Раймс
Похвалите, подобно на златото и диамантите, имат цена само тогава, когато те са редки.
Бенджамин Джонсън
До раздялата ни бях влюбена в него до забрава и бях готова да направя всичко за нежен поглед, за похвала, за знак на внимание. Бях луда по него. С течение на времето упоритостта се добавя към лудостта. Той ми изневери и магията се разсея. Обичах го твърде много.
Валери Трирвайлер
Ако раната не боли, е много удобно да се похвалите с нея.
Владислав Крапивин
Само човекът, който се откъсва от света, който се отказва от всяка амбиция за богатство, власт, светска суета, за изразяване на каквато и да е собствена личност, може да се похвали, че постъпките му са вдъхновени от чувството за абсолютна справедливост.
Гаетано Моска
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
Следваща