Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вреда"
Никога не устоявам на изкушенията, защото съм установил че онова което ми вреди, не ме блазни.
Джордж Бърнард Шоу
Един враг може да нанесе повече вреда, отколкото десетина приятели полза.
Джонатан Суифт
Невежеството не е така отблъскващо като глупостта, но когато се захване да предписва лекарства, може да докара много голяма вреда.
Джордж Елиът
Нашите врагове са иновативни и находчиви, каквито сме и ние. Те не престават да търсят нови начини за нанасяне на вреда на нашата държава и нашия народ, както и ние.
Джордж Уокър Буш
Да казваш, че безсилния враг не може да вреди, е като да казваш, че искрата не може да предизвика пожар.
Саади
Вероятно най-голямата вреда от огромното богатство е тази, която ние, хората със средни възможности, сами си причиняваме, позволявайки такива пороци като завистта и ненавистта да навлязат дълбоко в нашите души.
Теодор Рузвелт
Страхът от сериозни вреди сам по себе си не може да оправдае потискането на свободата на словото и събранията. Хората се бояха от вещици и изгориха жени. Функцията на речта е да освобождава хората от робството на ирационалните страхове.
Луис Брандайс
Не знам, кое е по-добро - злото ли, което носи полза, или доброто, носещо вреда.
Микеланджело
Интригата е силата на слабия. Даже на глупака му е достатъчно ума, за да вреди.
Уилям Шекспир
Нескромният човек често пъти е по-опасен, от злия, защото последния напада само враговете си, докато първия причинява вреди на своите врагове и на своите приятели.
Джоузеф Адисън
Ако лекарят не може да донесе полза, нека не вреди.
Хипократ
Характерът на всеки човек оказва влияние и върху щастието на другите хора, в зависимост от това дали има свойството да им носи вреда или полза.
Адам Смит
Изкуството е средството, с което разполагаме за отстраняване на вредата от бързането. Това е всичко, което всичко останало не е.
Теодор Рьотке
Ключът беше в парите. Събирането на пари за заплащане на войната трябваше да причини повече вреди на обществото от 14-ти век, отколкото физическото унищожаване на самата война.
Барбара Тъкман
Под властта на свещениците нашата земя стана аскетична планета; мизерна бърлога, която се грижи за космоса, обитавана от недоволни и арогантни създания, отвратени от живота, отвратени от глобуса си като долина на сълзите и които в своята завист и омраза към красотата и радостта си нанесоха възможно най-много вреда.
Георг Брандес
Колкото е по-красива една жена, толкова по-длъжна е да бъде честна, понеже само честността може да противодейства на тази вреда, която е способна да предизвика нейната красота.
Готхолд Ефраим Лесинг
Равнодушието и пренебрежението често нанасят много по-голяма вреда, отколкото откритата неприязън.
Джоан Роулинг
Има само един тактически принцип, който не подлежи на изменение – да използваш всички налични средства, за да нанесеш максимално количество наранявания, вреди и разрушения на враговете си за минимално количество време.
Джордж Патън
Не знам, има ли съвсем безвредни книги, но не се съмнявам: има книги толкова безсмислени, че те просто не са в състояние да причинят вреда.
Томас Стърнс Елиът
Най-голямата вреда, която човек може да си причини - това е да се ядосва на някого.
Ума Търман
Обичайте, ако това не причинява вреда.
Майка Тереза
Дори и лъжата да бъде полезна за определен период, то с течение на времето тя неизбежно се оказва вредна. Обратно, правдата с течение на времето се оказва полезна, въпреки че за момента може да носи вреда.
Дени Дидро
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
Следваща