Цитати на тема "Сфера" - страница 2
Лошата карма е духовният дълг, който човек е натрупал за грешките си от всички предишни животи и този живот. Включва убийство, нараняване, възползване, измама, кражба и др. На Майката Земя, когато купувате къща, теглите ипотека от банка. Тази ипотека е вашият дълг към банката. Плащате всеки месец в продължение на петнадесет, двадесет или тридесет години, за да изчистите финансовия си дълг. В духовната сфера, ако имате лоша карма, може да се наложи да плащате много животи, за да изчистите духовния си дълг.
Джъ Ган Ша
Може би е добре и полезно, че ти още в началото на своя жизнен път си принуден да действаш внимателно, да проявяваш предпазливост и зрелост на ума, въпреки всички демони. Благодарен съм на небето за това, понеже искам винаги да обичам у тебе човека; и ти знаеш: въпреки че съм практичен човек, аз все пак не съм чак толкова прозаичен, за да изгубя способността си за възприемане на възвишеното и доброто. Въпреки това, аз не искам да се откъсвам напълно от земята, с която ме свързват корените, и да се пренеса във въздушните сфери, където не усещам твърда почва.
Хайнрих Маркс
Знаеш, скъпи Карл, че не съм твърдоглав и склонен към предубеждения. Каква именно научна кариера ще си избереш, на мене всъщност ми е все едно. Но дали ще избереш това, към което имаш призвание – именно този въпрос ме тревожи. Отначало мислехме за по-обикновени неща. Но подобна кариера очевидно не те привлича. Затова, признавам си, съблазнен от твоите толкова рано съзрели възгледи, аз изразих одобрение, когато ти избра за своя цел научната сфера, независимо дали в областта на правото или философията – по-скоро както ми се струва в последната. Трудностите, съпътстващи тази кариера, са ми достатъчно известни...
Хайнрих Маркс