Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Пациент"
Този живот е болница, в която всеки пациент е обладан от желание да смени леглото си.
Шарл Бодлер
Лекарят от добрите общества за всеки свой пациент изобретява специална болест.
Елиас Канети
Лично аз винаги съм считал, че най-добрият лекар на света е ветеринарният лекар. Той не може да разпитва своите пациенти какъв им е проблемът – трябва да го знае.
Уил Роджърс
Лечението на болестта изисква не само умението на лекаря и медицината, но и много грижи и обич към пациента.
Хипократ
Пациентът няма вероятност да се възстанови ако направи лекаря негов наследник.
Томас Фулър
Живота - това е болница при която всеки пациент мечтае да се премести на друго легло.
Шарл Бодлер
Можех да стана най-известният в света доктор... Но станах най-известния на света пациент.
Джеки Чан
Човешкото тяло изпитва мощно гравитационно привличане в посока на надеждата. Ето защо надеждите на пациента са тайното оръжие на лекаря. Те са скритите съставки във всяка рецепта.
Норман Казънс
Тълкуването на казус се потвърждава само от успешното продължаване на самоформативния процес, т.е. чрез завършване на саморефлексията, а не по никакъв безпогрешен начин от това, което казва пациентът или как се държи.
Юрген Хабермас
Медицина - това е изкуството да се излъже пациента за периода, докато природата сама се справи с болеста.
Еван Езар
Половината от пациентите на психиатъра го посещават, защото са семейни, а другата половина, защото не са.
Арнълд Хенри Гласоу
В Турция не ви е позволено да останете сами в болницата. Сестрата учи семейството как да прави нещата и някой винаги е там с пациента.
Мехмет Оз
Човешките тела са предназначени за редовна физическа активност. Заседналият характер на голяма част от съвременния живот вероятно играе съществена роля в епидемичната честота на депресия днес. Много проучвания показват, че пациентите с депресия, които се придържат към режим на аеробни упражнения, се подобряват колкото тези, лекувани с лекарства.
Андрю Уейл
Добрите лекари рядко са безстрастни. Те агонизират и се съмняват до пациентите.
Сидхарт Мукхърджи
Хирургът е човек, на когото пациентът дава огромен подкуп, така че да поеме отговорност за грешната диагноза на лекуващия лекар.
Хенри Луис Менкен
След операцията трансплантираният бъбрек функционира незабавно с драматично подобрение в бъбречния и сърдечно-белодробния статус на пациента. Този грандиозен успех беше ясна демонстрация, че трансплантацията на органи може да бъде животоспасяваща.
Джоузеф Мъри
Докторът казал на един пациент, че му остават още 6 месеца живот. Но пациентът не можал да си плати сметката, и докторът му дал още 6 месеца.
Хени Янгмен
Депресията може да изглежда по-лоша от терминален рак, защото повечето пациенти с рак се чувстват обичани и имат надежда и самочувствие.
Дейвид Бърнс
Като хирург трябва да имате контролирана арогантност. Ако е неконтролируемо, вие убивате хора, но трябва да сте доста арогантни, за да прережете гърдите на човек, да извадите сърцето му и да вярвате, че можете да го поправите. След това, когато успееш и пациентът оцелее, ти се молиш, защото стигаш дотам само с Божията благодат.
Мехмет Оз
Майка ми беше изцяло за безусловна любов и не мисля, че даваме това на нашите пациенти много. В края на деня, това, което те наистина трябва да направите, е да ги погледнете в очите и да кажете: "Тук съм за теб. Ще се уверя, че това ще се получи."
Мехмет Оз
Ние прекарваме по-голямата част от времето си в американското здравеопазване, за да коригираме грешките, които или ние в професията причиняваме, или нашите пациенти, без да го осъзнават, причиняват на себе си.
Мехмет Оз
В моята работа, ако се доближа твърде много до теб и ти умреш, от това ме боли. И така вие развивате естествена склонност да не сте близо до пациента, така че ако нещата не вървят идеално, все пак можете да станете на следващия ден и да се грижите за следващия пациент.
Мехмет Оз
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
Следваща