Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чудовище"
Чудовищата са реални, привиденията също. Те живеят в нас и понякога взимат връх.
Стивън Кинг
Сънят на разума поражда чудовища.
Франсиско Гоя
Всеки мъж, който не е чудовище, математик или луд философ, е роб на някоя жена.
Джордж Елиът
Несгодите правят човека човек, а разцветът създава чудовища.
Виктор Юго
Смятам за безполезно и досадно да представям това, което съществува, защото нищо, което съществува, не ме удовлетворява. Природата е грозна и аз предпочитам чудовищата на моята фантазия пред това, което е положително тривиално.
Шарл Бодлер
Истинската дружба е едно от тези неща, за които, както и за гигантските морски чудовища, е неизвестно измислица ли са, или някъде наистина съществуват.
Артур Шопенхауер
Чудовищата от нашето детство нито ще изчезнат, нито са изцяло чудовищни. Нито пък, според скромния ми опит, ще достигнем до нивото на безпристрастност по отношение на нашите родители, колкото и мъдри и възрастни да станем. Да се преструваме означава да се лъжем.
Джон льо Каре
Фантазията, лишена от разум, създава чудовища; съюзена с него, тя е майка на изкуството и извор на прекрасното в него.
Франсиско Гоя
Колко нещастни хора! Непрестанно се колебаят между лъжливи надежди и нелепи страхове и вместо това те да се опират на разума, измислят си чудовища, които самите те се страхуват, или от духове, които да ги съблазняват.
Шарл Монтескьо
Много митове и приказки разказват за принц, който е бил превърнат в животно или чудовище чрез магьосничество, спасен от жена. Това е символично представяне на развитието на анимуса към съзнанието. Често героинята може да не задава въпроси на своя мистериозен любовник или й е позволено да се срещне с него само в тъмнината. Тя трябва да го спаси чрез своята сляпа вяра и любов, но това никога не работи. Тя винаги нарушава обещанието си и успява да намери отново любимия си само след дълго търсене.
Мари-Луиз фон Франц
Какви странни явления откриваме в един голям град, всичко, което трябва да направим, е да се разхождаме с отворени очи. Животът рояци с невинни чудовища.
Шарл Бодлер
Държава се зове най-студеното от всички студени чудовища. Студено лъже то; и тая лъжа изпълзява из устата му: «Аз, държавата, съм народът».
Фридрих Ницше
Победата на Кубинската революция ще бъде осезаема демонстрация пред всички Америки, че народите са способни да се издигнат, че могат да се издигнат сами под самите зъби на чудовището.
Ернесто Че Гевара
Никога не виждаме другите хора, само чудовищата, които правим за тях.
Колсън Уайтхед
Любов, сладострастно и горчиво чудовище, от което няма защита.
Сафо
Доста се интересувам от абсолютните корени на разказа, защо изобщо разказваме истории: откъде идват чудовищата.
Ан Енрайт
Чудовищата, въставащи от мъртвите, са несравними с тези, които живеят в душите ни.
Макс Брукс
Докато не срещнем чудовищата в себе си, ние продължаваме да се опитваме да ги убием във външния свят. И откриваме, че не можем. Защото цялата тъмнина в света произлиза от тъмнината в сърцето. И точно там трябва да си свършим работата.
Мариам Уилямсън
Ти виждаш чудовище в очите на света, а светът вижда бездна в твоите.
Нийл Шустърман
Понякога хората са ужасни чудовища.
Рик Риърдън
Чудовищата не умират, те просто се разпръскват, превръщайки се в дим и прах, което позволява на героите да спестят време за почистване след битки.
Рик Риърдън
Чудовищата точно извън периферното ни зрение са по-страшни за обмисляне, отколкото чудовища на километри разстояние или на друго място, където само глупак би стъпил.
Андрю Пайпър
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
Следваща