Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Стрес" - страница 2
Осигуряването на възможно най-много сън и спазването на здравословна диета ще ви попречат да се чувствате потиснати, ако като мен сте подложени на стрес.
Елизабет Хърли
Преработените храни причиняват възпаление, източник на повечето хронични заболявания, както и стрес.
Крис Кар
Стресът произтича от нашето отношение към събитията или ситуациите.
Крис Прентис
Мъжките любовни вериги получават допълнителен удар, когато нивата на стрес са високи. След интензивно физическо предизвикателство, например, мъжете ще се свържат бързо и сексуално с първата желаеща жена, върху която погледнат. За разлика от това жените ще отхвърлят напредъка или проявите на привързаност и желание, когато са подложени на стрес. Причината може да е, че хормонът на стреса кортизол блокира действието на окситоцин в женския мозък, рязко спирайки желанието на жената за секс и физическо докосване.
Луан Бризендайн
За да избегнете стрес, избягвай всичко, което ти действа възбуждащо; прекарвай повече време със съпругата си.
Робърт Орбън
Да ръководиш такава компания винаги е голям стрес. Но аз се занимавам със спорт.
Сергей Брин
Стотици проучвания показват, че положителните любовни връзки с другите ни предпазват от стрес и ни помагат да се справим по-добре с житейските предизвикателства и травми.
Сюзън Джонсън
Всички ще се сблъскаме с изключителен стрес в живота си, няма никой, който няма да избяга от това. Това е единственото нещо, богат или беден, не ме интересува кой си, ще загубиш.
Антъни Робинс
Натоварванията и стресовете, понесени от индивида в обществото, се основават на нормалното функциониране на това общество (и на индивида!), а не на неговите смущения и заболявания.
Херберт Маркузе
Всеки ден носи избор: да практикувате стрес или да практикувате мир.
Джоан Борисенко
На мен ми харесва ненадежноста на актьорската професия. Тя кара през цялото време да се държиш във форма. Без порции добър стрес напълняваш и ставаш предсказуем.
Лиъм Нийсън
Ако не създадете в ума си ритъм на работа и почивка, тялото ви ще бъде постоянно напрегнато и това вероятно ще ви докара заболяване, провокирано от стреса.
Наполеон Хил
Много хора казват, че приличам на рок звезда или дизайнерски пънк. Но се кълна, че работата е издълбала лицето ми. Това са часовете, стресът и натискът. Не се опитвам да изглеждам така.
Марко Пиер Уайт
Не сте безчувствени или безразлични, но също така не сте уязвими към сътресенията, които причиняват емоционален стрес, защото можете да го буферирате... Така че това е резултат от медитация; можете да наречете това емоционално равновесие.
Матийо Рикар
Тренираното тяло понася по-добре стреса.
Мелани Раабе
- Принудете хората да живеят един върху друг така, - казва Ал Лавджой, докато описва градовете, които познава отблизо, - и вие непременно ще получите социален стрес, който се изразява в насилие. Това, което никога не можах да разбера, е защо нямаше повече насилие.
Миша Глени
Стресът може да бъде убиец и е твърде разпространен на днешните работни места. Може да не умрете поради стрес, но стресът лесно може да убие вашите енергийни нива, мотивация, взаимоотношения, здраве и мислене.
Найджъл Къмбърланд
Стресът безпощадно гаси мечтите ви и ви лишава от щастието. Това може да разруши здравето ви, да доведе до напрежение у дома и да развали плановете ви за кариера. Поразява, когато не сте в мир или не се чувствате неудобно с аспекти от живота си - и почти всичко може да го предизвика.
Найджъл Къмбърланд
Много хора са запознати с истинския бич на днешния ден, така наречения синдром на сгъстяване на времето: твърде много за правене, твърде малко време. Натоварен график плюс голям трафик - и сега стресът първо ви среща с отворени обятия, а след това напълно се премества да живее с вас.
Наталия Зубарева
При хроничен стрес тялото ви е по-склонно да навлезе в състояние на болест. Неспособно да постигне естествения си баланс, то не може да функционира както трябва. Ефектите на вълната могат да бъдат дълбоки. И все пак западната медицина ни е обучила да се фокусираме върху симптомите, а не върху основните причини като стреса.
Ник Ортнър
Има едно особено чувство, от което всички сме много далеч днес и това е трагедията на съвременния свят - не се чувстваме живи. Ако не калибрираме нашия стрес метър твърде дълго, тогава нашата система ще продължи да се нервира и претоварва от факта, че някой е казал нещо в офиса днес.
Педрам Шоджай
Практиката на състрадание е смела. Това включва да се научим да се отпускаме и да си позволяваме да се движим нежно към това, което ни плаши. Номерът за това е да останем с емоционален стрес, без да се стягаме в отвращение, да оставим страха да ни смекчи, вместо да се втвърди в съпротива.
Пема Чодрьон
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
Следваща