Цитати на тема "Режим" - страница 4
Понякога, когато пусна водата, за да си измия лицето сутрин и топлата вода излиза като магия, тихо възхвалявам онези, които са направили това възможно: водопроводчиците. Когато съм в този режим, често съм затрупан от броя на възможностите, които имам, за да се чувствам благодарен на държавни служители, медицински сестри, учители, адвокати, полицаи, пожарникари, електротехници, счетоводители и рецепционисти. Това са хората, изграждащи общества. Това са невидимите хора, работещи в мрежа от свързани услуги, които изграждат институциите на обществото. Това са хората, които трябва да празнуваме, когато нещата вървят добре.
Ханс Рослинг
Ползите за здравето, както психически, така и физически, от хумора са добре документирани. Добрият смях може да разсее напрежението, да облекчи стреса и да освободи ендорфини във вашата система, които действат като естествен асансьор на настроението. В книгата на Норман Казън, Анатомия на една болест, братовчедът описва режима, който следва, за да преодолее сериозно инвалидизиращо заболяване, от което страда. Включваше големи дози смях и хумор. Публикувана през 1976 г., книгата му е широко приета от медицинската общност.
Чери Картър-Скот