Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Режим"
За една страна да има велик писател е като да има второ правителство. Затова никой режим не е обичал големите писатели, а само незначителните.
Александър Солженицин
Страхът от пропускане означава, че днешните медии, повече от всякога, ловуват на глутница. В тези режими е като див звяр, който просто разкъсва хората и репутацията на парчета. Но никой не смее да пропусне.
Тони Блеър
За момента позволете ми да кажа следното: режимът на Саддам Хюсеин е презрян, той разработва оръжия за масово унищожение и не можем да го оставим без контрол. Той е заплаха за собствения си народ и за региона и, ако му бъде позволено да разработи тези оръжия е заплаха и за нас.
Тони Блеър
Най-опасният момент за лошият режим - когато той започва да се реформира.
Алексис дьо Токвил
Има режим за душата, както има режим и за тялото: трябва да умее да му се подчинява.
Пьотър Чаадаев
Много пуша, много пия, при мен няма никакъв дневен режим. И на мен ми е добре.
Станислав Говорухин
Плащаха ми да чета западни икономически текстове. В известен смисъл режимът плати за собственото си подкопаване.
Вацлав Клаус
Демокрация - това е този режим, при който можеш да говориш всичко, което мислиш, даже ако ти нищо не мислиш.
Лоурънс Питър
Тиранията потиска умовете с тежестта на своя режим.
Ан Робер Жак Тюрго
Може да намеря режима на Саддам Хюсеин за отвратителен – всеки нормален човек би го направил – но оцеляването му е в неговите ръце.
Тони Блеър
В сравнение с изисканата култура на склеротичните форми и рамки, които маскират всичко, лиричният режим е напълно варварски в своя израз. Стойността му се крие точно в дивото му качество: това е само кръв, искреност и огън.
Емил Чоран
Иновациите изискват ресурси за инвестиране и можете да видите, че много компании се отдръпват и преминават в интензивен защитен режим в голям продължителен период на финансово бедствие.
Питър Сендж
Правителствата в Азия се предлагат в две широки разновидности: млади, крехки демокрации - и по-стари, нестабилни авторитарни режими.
Пол Самюелсън
Човешките тела са предназначени за редовна физическа активност. Заседналият характер на голяма част от съвременния живот вероятно играе съществена роля в епидемичната честота на депресия днес. Много проучвания показват, че пациентите с депресия, които се придържат към режим на аеробни упражнения, се подобряват колкото тези, лекувани с лекарства.
Андрю Уейл
Също така съм огорчен, макар и едва ли изненадан, от слабостта на реакцията на ЕС на престъпната атака срещу датското посолство в Сирия, която изглежда е била разрешена, ако не и активно насърчавана от сирийския режим.
Тимоти Гартън Аш
Аз имам наказателен режим на тренировка. Всеки ден тичам по 3 минути на пътеката, после лягам, изпивам чаша водка и изпушвам по цигара.
Антъни Хопкинс
Разочарованието от националистическите авторитарни режими може би е допринесло за факта, че днес религията предлага нов и субективно по-убедителен език за старите политически ориентации.
Юрген Хабермас
Какво е правителството, освен режим, по който мнозина приемат авторитета на малцина?
Барбара Тъкман
Играта е едно; спазването на установен режим е съвсем друго. Вярно е с упражненията и с молитвата.
Бил Хайбълс
Единствената силна на нашата позиция в противодействието на режима, е в следването на определени принципи. Има демократични процедури, които трябва да се съблюдават абсолютно винаги.
Гари Каспаров
Забраната за спортни залагания прави точно това, което направи Сухият режим. Това прави престъпниците богати.
Джеймс Суровецки
Никой не се съмнява, че невинни мъже, жени и деца са били жертви на атаки с химическо оръжие в Сирия. И няма съмнение кой е отговорен за тази отвратителна употреба на химическо оръжие в Сирия: сирийският режим.
Джо Байдън
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
Следваща