Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Техника" - страница 2
Нямате избор като професионален готвач: трябва да повтаряте, повтаряте, повтаряте, повтаряте, докато не стане част от вас. Със сигурност не готвя по същия начин, както преди 40 години, но техниката си остава. И това е, което ученикът трябва да научи: техниката.
Жак Пепен
Молекулярната гастрономия не е лоша... но без звук, основна кулинарна техника, тя е безполезна.
Алтън Браун
Съвременните техники разрушиха държавните граници, както икономически, така и интелектуални. Нарастването на транспортните средства създаде световен пазар и възможност за разделение на труда, обхващащо всички развити и повечето от неразвитите държави.
Кристиан Лоус Ланге
Традиционалистите ще трябва да овладеят техники на устойчив активизъм, монополизирани преди това от левицата.
Кристофър Лаш
Научните принципи и закони не лежат на повърхността на природата. Те са скрити и тррябва да бъдат изтръгнати от природата чрез активни и сложни техники на изследване.
Джон Дюи
Ние имахме достъп до твърде много пари и твърде много техника и малко по малко започнахем да откачаме.
Франсис Форд Копола
Класическите произведения са само примитивна литература. Те принадлежат към същия клас както примитивната техника, примитивната музика или примитивната медицина.
Стивън Лийкок
Това, което днес е наука, утре е техника.
Едуард Телер
Свободата за танцьор означава дисциплина. За това е техниката - освобождение.
Марта Греъм
Първо дух, после техника.
Гичин Фунакоши
Карате е техника, която позволява на човек да се защитава с голи ръце и юмруци без оръжие.
Гичин Фунакоши
Карате - това означава да закалиш духа, изглаждайки техниката. Но същността на карате се заключава в това, че винаги да бъдеш готов за смъртен бой.
Масутацу Ояма
Стив Джобс е човек, когото съм учил отвътре и отвън и съм приложил толкова много негови техники и философии в бизнеса си. Това е дистанционно наставничество, защото никога не съм го срещал.
Райън Блеър
Аз съм инженер, а не само архитект, така че винаги съм бил мотивиран от техника или технология. Щом технологията се движи дори малко, тя променя архитектурата.
Сантяго Калатрава
Мисля, че целият въпрос за самоконтрол, целият въпрос за силата на волята е да помогне на хората да разберат, че има безкрайни техники за самопобутване, които могат да бъдат изключително полезни и са много прости.
Уолтър Мишел
Истинското предизвикателство при изработването на стратегия се крие в откриването на фини прекъсвания, които могат да подкопаят бизнеса в бъдеще. И за това няма техника, няма програма, а само остър ум в контакт със ситуацията.
Хенри Минцбърг
Никаква фантазия, колкото и да е богата, никаква техника, макар и майсторска, никакво проникване в психологията на противника, колкото и да е дълбоко, може да направи шахматна работа като произведение на изкуството, ако тези качества не водят до основната цел - търсенето на истината.
Василий Смислов
Историята учи, използвайки забранени педагогически техники.
Веслав Брудзински
Техническите познания не са достатъчни. Човек трябва да надмине техниките, така че изкуството да се превърне в изкуство без изкуство, израстващо от несъзнаваното.
Д. Т. Судзуки
Някои казват, че икономиката има всякакви добри инструменти и техники, но тя има липса на интересни проблеми. Оглеждам света и виждам всякакви интересни и важни проблеми, които би трябвало да решим с инструментите, с които разполагаме.
Алвин Рот
Често се обръщам към научната фантастика, защото тази литература има необходимия набор от художествени техники за мен, близки до сюрреализма.
Дж. Г. Балард
Трябва да кажа, че музиката винаги беше моята техника за самосъхранение за оцеляване. Този вид свещено пространство в живота ми и в съзнанието ми.
Джон Гордън
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
Следваща