Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Техника"
Колкото по съвършена е техниката на предаване на информация, толкова по-обикновено, пошло и сиво става съдържанието й.
Артър Кларк
Не можете да воювате срещу терора. Терорът е техника на водене на бой. Това е тактика, използвана от незапомнени времена. Можете само да провеждате тайни операции срещу терористите и това е, което трябва да правите.
Джон льо Каре
Напредъкът идва при тези, които тренират всеки ден. Доверете ми се, тайните техники не водят до никъде.
Морихей Уешиба
Техниката ще стигне до такова съвършенство, че човек ще може да мине и без себе си. (926)
Станислав Йежи Лец
В мен няма никакви особени техники на игра. И даже аз никога не съм вярвал в подобни неща. В актьорството няма правила, аз играя с чисти инстинкти.
Хийт Леджър
Техниката идва на помощ на всяко желание и всеки страх.
Габриел Марсел
Една от най-подвеждащите техники на израз в нашия език е употребата на думата "Аз".
Лудвиг Витгенщайн
Създаването на стратегия трябва да функционира отвъд рамките, за да насърчи неформалното обучение, което създава нови перспективи и нови комбинации... След като мениджърите разберат това, те могат да избегнат други скъпи злополуки, причинени от прилагането на формални техники, без преценка и интуиция, за решаване на проблеми.
Хенри Минцбърг
От всички изобретения и открития в науката и изкуството, от всички велики последствия от удивителното развитие на техниката на първо място стои книгопечатането.
Чарлз Дикенс
Нямам техника, защото никога не съм научила нищо.
Ема Томпсън
Писането на история е толкова трудно, че повечето историци са принудени да правят отстъпки на техниката на легенда.
Ерих Ауербах
Да знаеш не е твърде взискателно: просто изисква памет и време. Но разбирането е съвсем различен въпрос: това изисква интелектуални способности и обучение, самосъзнателно осъзнаване на това, което човек прави, опит в техниките за анализ и синтез и преди всичко перспектива.
Карол Куигли
...ако учиш само "стайните техники", ще мислиш ограничено и ще забравиш истинския Път. Така ще имаш трудности при истинските двубои.
Миямото Мусаши
Мирът на земята е възможен само при определено хармонично съотношение на душата с разума. Господството на разума води до гола техника и до война.
Михаил Пришвин
Работата е там, че тъй като винаги имах собствен магазин и директен достъп до обществеността, успях да създам техника, без маркетинговите хора да ми казват какво иска обществеността.
Вивиан Уестууд
Моралното негодуване е техника с помощта на която можеш да изпълниш всеки идиот с чувство за собствено достойнство.
Виктор Пелевин
Техниката е не умението да жонглираш с топка 1000 пъти. Всеки може да го направи, ако практикува. С такъв успех можете да работи в цирка. Техниката предполага способността да подадете с едно докосване, с правилната скорост, на удобния крак на вашия съотборник.
Йохан Кройф
Голямо постижение на ранните химици - с грубите експериментални техники, които са налични и с винаги удивителната сила на човешкия разум (колкото мощен тогава, както и сега), беше да открият това свеждане на света до неговите компоненти, химическите елементи. Подобна редукция не разрушава нейния чар, а добавя разбиране към усещането и това разбиране само задълбочава нашата радост.
Питър Аткинс
Първото нещо е да имаш воля; останалото е техника.
Халдоур Лакснес
Описвам управлението като изкуство, занаяти и наука. Това е практика, която се основава на изкуства, занаят и наука и има много занаят - което означава опит - има определено количество занаят, което означава прозрение, креативност и визия, и има използването на наука, техника или анализ.
Хенри Минцбърг
Правилното ходене по духовния път е много фин процес; това не е нещо, в което да се хвърляте наивно. Има множество странични пътища, които водят до изкривена, егоцентрична версия на духовността; можем да се заблудим да мислим, че се развиваме духовно, когато вместо това укрепваме егоцентризма си чрез духовни техники. Това основно изкривяване може да се нарече духовен материализъм.
Чогям Трунгпа
Ако сравня аритметиката с дърво, което се разгъва нагоре в множество техники и теореми, докато коренът му забива в дълбините, тогава ми се струва, че е тласък на корена.
Готлоб Фреге
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
Следваща