Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Данък" - страница 2
Критика - данъци, който великия човек плаща за публиката.
Джонатан Суифт
Аз не плащам данъци. Аз позволявам на държавата да ги взима.
Крис Рок
На ергените трябва да се налагат тежки данъци. Не е справедливо някои хора да са по-щастливи от други.
Оскар Уайлд
Какво лошо има в това да си гол? Не мисля, че има нещо лошо в това. Плащам си данъците. Аз съм добър човек. Аз съм добър баща - все пак се опитай да бъда. Опитвам се да правя правилните неща в живота.
Хауърд Стърн
Полезно е да мислим, че хората имат две основни мотивации: желанието да се виждаме като честни, добри хора и желанието да спечелим ползите, които произтичат от измамата - върху нашите данъци или на футболното игрище.
Дан Ариели
Хората разбират, че не могат без данъци, но когато имат възможност да не ги плащат - защо не?
Джон Голзуърди
Факт е, че правителството, подобно на магистрала, казва на човек: парите ви или живота ви. И много, ако не и повечето данъци се плащат под принуда на тази заплаха.
Лизандър Спунър
Писането е съвест, скрупули и изплащане на данък към нашите предци.
Едуард Далбърг
Социални вълнения и задълбочаване на чувството за несправедливост са опасностите за националния ни живот, които трябва да се минимизират чрез строги методи. Хората знаят, че огромните лични доходи идват не само чрез усилията, способностите или късмет на тези, които ги получават, но също така и заради възможните предимства, които предоставя правителството. Поради тази причина дълг на правителството е да ограничава такива доходи чрез много високи данъци.
Франклин Делано Рузвелт
Знаете ли как ще опиша икономическата и социалната структура на тази страна? Горната класа държи всички пари, без да плаща данъци. Средната класа плаща всички пари и върши цялата работа. Бедните са там, просто за да плаши средната класа, карайки я да ходи на работа.
Джордж Карлин
Мисля, че моята фондация използва парите по-добре от правителството. Във всеки случай плащам данъци.
Джордж Сорос
Изобретяването на тийнейджъра беше грешка. След като идентифицирате период от живота, в който хората могат да останат до късно, но не им се налага да плащат данъци - естествено, никой не иска да живее по друг начин.
Джудит Мартин
На този свят нищо не е сигурно, освен смъртта и данъците.
Бенджамин Франклин
Никога не можете наистина да притежавате недвижими имоти например; ако мислите, че можете, просто се опитайте да не плащате данъците си за имоти няколко години.
Майкъл Малоуни
Спестяването на домакинствата е спаднало от 2,5% от приходите след облагане с данъци през третото тримесечие на 2003 г. до забележителните минус 1,8% две години по-късно.
Мартин Фелдщайн
Един нерегулиран пазар на деривати по същество дава на Уолстрийт начин да наложи скрити данъци върху всичко в света.
Мат Таиби
Помислете каква революция ще бъде, ако успеем да накараме всички да плащат данъците си.
Романо Проди
Може ли Америка да съществува без данък върху дохода? Идеята изглежда радикална, но в действителност Америка се справи отлично без федерален данък върху доходите за първите 126 години от нейната история.
Рон Пол
Ще имаме по-големи бюрокрации, по-големи профсъюзи и по-големи държавни корпорации. Ще бъде по-трудно да бъдеш предприемач поради наказателните данъци и разпоредби. Наградите от успеха ще бъдат експроприирани в името на постигането на по-голямо равенство в доходите.
Артър К. Брукс
Освен смъртта и данъците, единственото нещо, което е сигурно в този живот, е, че никога няма да бъда модна икона.
Брус Дикинсън
В разгара на рецесия, където тепърва излизаме от нея, където икономиката - безработицата все още е 9,7 процента, идеята за повишаване на данъците и намаляване на разходите е рецепта за бедствие.
Джо Байдън
Парите идват в Швейцария чрез три незаконни източника: укриване на данъци в други развити страни, кръвни пари на диктатори и други владетели в Третия свят и организирана престъпност.
Жан Зиглер
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
Следваща