Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Число" - страница 6
Числото е Слово, но не е реч; то е вълна и светлина, въпреки че никой не го вижда; то е ритъм и музика, въпреки че никой не го чува. Неговите вариации са безгранични и все пак то е неизменно. Всяка форма на живот е отделно отражение на Числото.
Морис Дрюон
Аналитичната машина е въплащение на науката на операциите, конструирана със специално отношение към абстрактното число като обект на тези операции.
Ада Лавлейс
Не съм съгласен с математиката. Смятам, че сборът от нули прави ужасяващо число.
Станислав Йежи Лец
Съществуват няколко светове на числата, защото съществуват няколко култури.
Освалд Шпенглер
Използвайте формулата Р е равно от 40 до 70, където Р е вероятността за успех, а числото след него указва процентът получена информация. Щом информацията достигне в границите от 40 до 70, можете да се осланяте на вътрешното си чувство.
Колин Пауъл
Защото талантът не стои мирен, той просто не знае как да стои мирен - независимо дали е талант за отваряне на сейфове, четене на мисли или делене на десетцифрени числа наум, той крещи да бъде използван. Никога не млъква. Ще те разбуди от най-дълбокия ти сън, крещейки: "Използвай ме! Използвай ме! Използвай ме! Писна ми да седя без работа!
Стивън Кинг
Когато говорят, че съм раздавал пари от джипката, нека да обиколят и да видят направеното в църквите, манастирите, училищата. Колкото е направено по нашето управление за вярата, само по времето на цар Борис е направено. В новото ни управление наш приоритет остава образованието, в това число и духовното, но прибавяме и здравеопазването.
Бойко Борисов
Предишна
1
2
3
4
5
6
(Текуща)
Следваща