Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Число" - страница 4
Не ми казвайте какво да правя - имате осем числа след името си, точно като мен.
Пайпър Керман
Числото 100 е числото на абсолютната доброта в древногръцкия свят. В християнския свят това е просто голямо число.
Петер Демпф
Повторната нормализация е само временна процедура. Трябва да има някаква фундаментална промяна в нашите идеи, вероятно промяна също толкова фундаментална, колкото преминаването от орбиталната теория на Бор към квантовата механика. Когато получите число, което се оказва безкрайно, което би трябвало да е крайно, трябва да признаете, че нещо не е наред с вашите уравнения, а не да се надявате, че можете да получите добра теория само като коригирате това число.
Пол Дирак
Програмистите, за разлика от фолклористите, не вярват в щастливото число три.
Андрю Таненбаум
Пътешествията не винаги се измерват с числото преминати мили, и в определен смисъл аз стигнах много по-далеч.
Ричард Пол Еванс
Творчеството не е свързано толкова с дивия талант, колкото с производителността. За да намерите нови идеи, които работят, трябва да опитате много, които не работят. Това е чиста игра с числа.
Робърт И. Сатън
И когато лидерът възприеме тяхната отговорност да се грижи за хората, вместо да се грижи за числата, тогава хората ще следват, ще решават проблеми и ще се грижат визията на този лидер да оживее по правилния начин, по стабилен начин, а не по целесъобразния начин.
Саймън Синек
На английски името ми означава надежда. На испански това означава твърде много букви. Означава тъга. Означава чакане. То е като числото девет, кален цвят.
Сандра Сиснерос
Те беше от числото на този тип жени, които могат във всяка минута да станат и да си тръгнат без да обяснят нищо. А това действаше на мъжете като наркотик.
Анна Данилова
Традиционно, когато учени или бизнесмени искаха данни, те провеждаха проучвания. Данните дойдоха спретнато оформени, извлечени от числа или отметнати квадратчета във въпросниците. Това вече не е така. Дните на структурирани, чисти, прости, базирани на проучвания данни свършиха. В тази нова ера разхвърляните следи, които оставяме в живота си, се превръщат в основен източник на данни.
Сет Стивънс-Давидовиц
Струваше й се, че математикът е някакъв ексцентричен човек, ангажиран с решаването на шаради, изразени в числа. Можете да му простите за неговата мания, тъй като е съвсем невинна, но е трудно да се откажете от някакво презрение към неговата слабост.
София Ковалевска
Няма число или ниво на успех, което да ме накара да си помисля: "Уау, не мислех, че това е възможно."
Такър Макс
Толкова сме обсебени от числата и крайните резултати, че красотата и истината са пренебрегнати.
Том Ходжкинсън
Когато се оказах на 60, ме шокира само числото. Вътре в мен аз се чувствах на двадесет.
Урсула Андрес
Никой на никога не вярвам и даже този, който знае, му е нужно от време на време да прави проверки. В това число и на най-добрите приятели.
Филип Ванденберг
Всяко число е многократно повторение на единицата, всички науки тръгват от една точка, всички мъдрости излизат от един център, и числото на мъдростта е единица.
Франц Хартман
Във всяка историческа епоха числото на жертвите на грабителите, разбойниците, насилниците, бандитите и всички останали престъпници е пренебрежимо малко в сравнение с огромните маси на тези, които с радост са убили в името на истинската вяра, световната справедливост или правилната идеология.
Артур Кьостлер
Маратон - това е преди всички изпитание на собствените възможности, и числото на съперниците на които се е отдало да изпревари на дистанция, в голяма степен зависи от това, колко успешно сте решили първостепенната задача.
Артър Лидиярд
Също така ми се стори, че числото осем не отразява реалната ми възраст. Според чувствата си бях много по-възрастен и през последните месеци, гледайки във водата, сякаш видях дух, призрак на детската си наивност.
Вадей Ратнър
Тъй като тези изчисления генерират точни числа за несигурен риск, те създават илюзорна сигурност.
Герд Гигеренцер
Престижът, Флеч, се определя с числото хора, които можеш да примамиш в леглото си.
Грегъри Макдоналд
Със задно число често виждаш възможности, които изначално са изглеждали напълно изключени.
Даниел Глатауер
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
Следваща