Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Амбиция" - страница 3
Любовта е мила лудост, амбицията - сериозна глупост.
Никола дьо Шамфор
Амбицията ми е да бъда щастлива.
Пенелопе Крус
Ако тръгнем твърде далеч по пътя на избора на генетичните черти на децата, тревогата ми е, че родителството ще бъде по-малко вид школа за смирение, отколкото трябва да бъде, и ние ще бъдем твърде свикнали да разглеждаме децата като инструменти на нашата амбиция и на нашите желания.
Майкъл Сандел
Мисля, че част от това да бъдеш родител, да обичаш нечие дете, е да го приемаш, тъй като те идват - а не да ги разглеждаме като инструменти на нашата амбиция или като създания, които да бъдат формовани, сякаш самите те са стоки.
Майкъл Сандел
Да бъдеш катализатор е амбицията, която е най-подходяща за тези, които виждат света като постоянно променящ се и които, без да мислят, че го контролират, желаят да влияят на неговата посока.
Тиодор Зелдин
Семействата са се превърнали в модели за обществен живот, изграждайки приятелства между хора с различни темпераменти, амбиции и възраст, дори ако те често са неуспешни. Хората сега искат преди всичко да оценят своята уникалност.
Тиодор Зелдин
Нищо не може да бъде по-разрушително за амбицията и страстта към завладяването, отколкото истинската система на астрономията. Какво лошо нещо е дори цялото земно кълбо в сравнение с безкрайната степен на природата!
Бернар дьо Фонтенел
Промените в климата представляват екзистенциална заплаха за планетата, която е не по-малко ужасна от тази, която представляват ядрените амбиции на Северна Корея.
Джоузеф Стиглиц
Амбицията без принцип никога не е била дълго под ръководството на добрия разум.
Александър Хамилтън
Приятелството ни беше като писането ни в някои отношения. Това беше единственото нещо, което беше интересно за иначе скучния ни живот. По-добре ни беше, когато бяхме заедно. Заедно бяхме малко общество на амбиция и високи идеали. Бяхме нежни, търпеливи и любезни. Ние изобщо не бяхме като света.
Ан Патчет
Умът ми лети като пеперуда. Има толкова много неща за правене. Можете да се скитате в пространството или във времето, да се отправите към Огнена земя или към двора на крал Мидас. Можете да посетите жената, която обичате, да се плъзнете до нея и да погалите все още спящото й лице. Можете да строите замъци в Испания, да откраднете Златното руно, да откриете Атлантида, да осъществите детските си мечти и възрастни амбиции.
Майкъл С. Газанига
Какво е амбиция? Това е фокусът и продължителните усилия за постигане на цел. В крайна сметка става въпрос за създаване. Вашата цел може да бъде печелене на пари или производство на стоки или услуги - или идеи и съдържание. Обикновено е необходим екип, освен ако не изберете самотна кариера. Помага да харесваш хората и да искаш да ги видиш как успяват или поне да не им навредиш. Ще ви трябват много амбиции след колежа, защото повечето от това, което ще правите, е да правите нещо от нищо, тази скъпоценна алхимия на човешкото състояние.
Марго Берген
Що се отнася до мен, амбицията е най-опасното занимание в света. Никога не съм бил амбициозен или ако имам, това е било само по подразбиране.
Марко Пиер Уайт
Студентите дебнеха в края на живота на своите учители в продължение на години и носеха бюлетини от собствения си живот, които с течение на времето започнаха да включват любовници, амбиции, възходяща траектория.
Мег Уолицър
По думите на покойния Франсис Крик... Вие, вашите радости и скърби, вашите спомени и вашите амбиции, вашето чувство за лична идентичност и свободна воля, всъщност не сте нищо повече от поведението на огромен сбор от нервни клетки и свързаните с тях молекули.
Мери Роуч
Ако имах амбиция, би било да превърна живота си в поема.
Натали Барни
Първият ми истински опит на амбиция беше като партиен лидер. Амбицията ми беше лейбъристите да спечелят, в който случай щях да бъда министър-председател.
Нийл Кинък
Има политици, които кипят от амбиция през цялото време, и има много други политици, които не го правят. Аз съм от втората категория, това е всичко.
Нийл Кинък
Всеки човек има собствена амбиция.
Николай Гарин
Така оцеляваш в неоживеното, така губиш това, което не можеш да понесеш да загубиш, така се преоткриваш, преодоляваш насилниците си, изпълняваш амбициите си и срещаш любовта на живота си: като следваш истината, без значение къде те отведе.
Огастин Бъроуз
Амбицията, която се съсредоточава върху Божията слава и благоденствието на църквата, е мощна сила за добро.
Осуалд Сандърс
Желанието за превъзходство не е грях. Мотивацията е тази, която определя характера на амбицията. Нашият Господ никога не е учил против стремежа към високи постижения, но Той разобличи и осъди недостойната мотивация.
Осуалд Сандърс
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
Следваща