Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Амбиция" - страница 2
Очарован съм от пътуването, което една интелигентна и амбициозна жена прави в професионалния свят, за разлика от пътуването, което прави мъж с подобна амбиция, с подобна интелигентност. Какви отстъпки трябва да прави жената? Трябва ли да работи с 20 процента повече от мъж?
Чарлс Къминг
Ако човек няма амбиции в този свят, той страда несъзнателно. Ако човек има амбиции, той страда съзнателно, но много бавно.
Алан Лайтман
Копнежът за мир се корени в сърцата на всички хора. Но стремежът, който в момента стана толкова настоятелен, не може да претендира за такава амбиция като водеща към вечния мир или решаване на всички спорове между нациите.
Алва Мюрдал
Докато човекът с амбиция е провален, светът ще му каже да се откаже от идеала си; но когато амбицията му бъде реализирана, светът ще го похвали за упоритостта и решителността, които е проявил през тъмните си часове, и всички ще посочат живота му като пример за следващите поколения. Това неизменно е правилото. Затова не обръщайте внимание на това, което светът казва, когато сте надолу. Бъдете решени да станете, да постигнете най-високата цел, която имате предвид, и ще го направите.
Крисчън Ларсън
Има голямо различие между вижданията по различни политически въпроси от фискален стимул до финансово регулиране. Моята надежда и моята амбиция за икономическата професия са, че с напредването на нашите знания, тези дискусии ще се стеснят в техния фокус и че това ще спомогне за по-разумно разработване на политики по пътя.
Ларс Питър Хансен
Разкажи ми за себе си - за амбициите си, за мечтите си, за телефонния си номер....
Питър Арноу
Най-големите промени у жената са причинени от любовта, а у мъжа – от амбицията.
Рабиндранат Тагор
Една от големите амбиции е да открием многообразието на света, да открием кой обитава света.
Тиодор Зелдин
Нереализираната ми амбиция е да се грижа за лозята си, да произвеждам вино и да работя като занаятчия. Мечтая да преоткрия старите традиции и обичаи на лозарството, не непременно да отрека технологията, която имаме днес, а да я използвам и да работя в хармония с природата.
Жерар Депардийо
Най-голямото ми удоволствие е да изобретявам. Моята постоянна луда амбиция е да направя нещо истинско и красиво, което никога преди не е съществувало в света.
Питър Кери
Искам да легна така, да се нося неструктурирана, без амбиция или безпокойство. Искам да обитавам живота си като веранда.
Ребека Уелс
Стигнах върха на амбицията си.
Андрю Джонсън
Без визията на Ататюрк, без неговите амбиции и енергия, без неговата изумителна смелост в измиването на традициите, натрупани с векове, днешна Турция нямаше да съществува, а светът щеше да бъде много по-беден.
Стивън Кинзър
Амбицията има само две стъпки: най-ниската, кръвта; най-високото, завист.
Уилям Лили
Да се оттеглиш в манастира, или в гората, или в морето, означава да избягаш от острите внушения, които подтикват към амбиция.
Чарлз Кули
Амбицията на голяма част от днешната литературна теория изглежда е да се намерят начини да се чете литература без въображение.
Чарлз Симик
Не искаш разочарования - откажи се от амбициите.
Бернар Вербер
Мечтаех от години да правя албуми и да правя световни турнета - изпълних всичките си амбиции за една година.
Брус Дикинсън
Наслаждавам се на забавлението от провала. Забавно е да се провалиш, повтарях непрекъснато. Това е част от амбицията; това е част от креативността. Ако нещо си струва да се направи, струва си да се направи лошо.
Гретхен Рубин
Моята основна амбиция е само да остана релевантен.
Джеймс Кордън
Нямам особена амбиция в нито една среда. Просто искам да продължа да разказвам истории. Ако някой ми плати, също добре.
Джос Уедън
Той беше съзерцание и ентусиазъм. Амбиция и силно кафе.
Е. Локхарт
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
Следваща