Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Амбиция"
Интелигентността без амбиция, е птица без крила.
Салвадор Дали
На жена, която се стреми да бъде равна на мъжа, и липсва амбиция.
Тимъти Лиъри
И Бог като нас страда от амбицията да направи съдбата по-необикновена, отколкото е била предвидена за Него – да, Бог е като мене, но малко повече.
Норман Мейлър
Амбицията може да се дефинира като готовност да се получи произволен брой удари по носа.
Уилфред Оуен
Светът няма от какво да се страхува от военна амбиция в нашето правителство.
Джеймс Полк
Основното, разбира се, винаги е фактът, че има само един от вас на света, само един и ако това не се изпълни, значи нещо е загубено. Амбицията не е достатъчна; необходимостта е всичко.
Марта Греъм
Каква е моята най-възвишена амбиция? Винаги съм искал да хвърля яйце на електрически вентилатор.
Оливър Херфорд
Имам голяма амбиция да умра от изтощение, а не от скука.
Томас Карлайл
Когато бях млад, моята амбиция беше да бъде един от хората, които променят света. Моята надежда е да напусна света малко по-добър поради това, че съм бил там.
Джим Хенсън
Амбицията ми винаги е била да се намали подпорите на сградата до минимум. Колкото повече намаляваме носещите конструкции, толкова по-дръзка и важна е архитектурата. Това е работата на живота ми.
Оскар Нимайер
Най-скъпата амбиция на роба не е свободата, а да има свой собствен роб.
Ричард Франсис Бъртън
Моята амбиция е мир и съвършенство.
Дефорест Кели
Като тинейджър бях толкова неуверен. Бях типът човек, който никога не се вписва, защото никога не се осмелява да избере. Бях убеден, че нямам абсолютно никакъв талант. За нищо. И тази мисъл ми отне всички амбиции също.
Джони Деп
Благодарността гледа към миналото, а любовта към настоящето; страхът, алчността, похотта и амбицията гледат напред.
Клайв Стейпълс Луис
Амбицията е богатството на бедните.
Марсел Паньол
Винаги е изглеждало абсурдно да се предполага, че бог ще избере за своите спътници през цялата вечност скъпите души, чиято най-висша и единствена амбиция е да се подчиняват.
Робърт Ингерсол
В личните си амбиции сме индивидуалисти. Но в стремежа си за икономически и политически напредък като нация, всички ние вървим нагоре или иначе всички се спускаме като един народ.
Франклин Делано Рузвелт
Красотата е единствената амбиция, изключителната цел на вкуса.
Шарл Бодлер
Това беше единствената амбиция, която някога съм имал - не да съм танцьорка или холивудска филмова звезда, а да бъда домакиня в добър брак.
Дорис Дей
Парите не са всичко. Амбицията ми беше самият футбол, а не парите, които бих изкарал от него. Ако това доведе до мен и семейството ми по-удобен начин на живот, тогава това е добре. Но не прекарвам времето си между игри и тренировки, мислейки за фигури.
Алесандро Дел Пиеро
Амбицията винаги е смекчена от опит. В противен случай съдбата прави глупаци от всички ни.
Марк Кингуел
Не мисля, че амбицията не трябва да бъде в речника на предприемачите. Но нашата амбиция трябва да бъде реалистична. Трябва да осъзнаеш, че не можеш да направиш всичко.
Мукеш Амбани
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
Следваща