Цитати на тема "Хартия" - страница 5
Те подават зелената си хартия, суха като стари листа и ухаеща на хиляди ръце, напред-назад и отново. Те ловуват неистово, дебнат, натискат, мрънкат. След това си тръгват, стискайки чанти, пълни с неща – ярки неща, меки неща, големи неща – но без значение колко са пълни, те винаги се връщат за още.
Катрин Апългейт
Въпреки че беше логичен, практичен човек, тя вярваше, че в книгите съществува някаква магия. Между стареещите корици на тези рафтове, съдържащи се в малки, абстрактни черни петна върху листове хартия, бяха гласове от миналото. Гласове, които достигаха в бъдещето, в собственото сърце и ум на Клеър, за да й кажат какво са знаели, какво са научили, какво са видели, какво са чувствали. Това не беше ли магия?
Кристи Филипс
Никога не съм бил човек, който обича правилата или структурата. Дори не харесвам линирана хартия за тетрадки. В света има твърде много структура: твърде много застраховки, съдебни спорове, неизпълнена работа, битки; твърде много кредитни карти, разписки, формуляри, данъци, ипотеки, задръствания, задължения и винаги огромен натиск и страх в резултат на това.
Линда Лийминг
Никога не съм се впечатлявал от формалните школи в етиката. Бях ги изпробвал – обществените библиотеки са готов източник за отмора за един актьор, който страда от безпаричие – само че ги бях намерил така бедни на витамини, както целувката на мащеха. Ако дадеш на един философ време и много хартия, той може да ти докаже каквото и да било.
Същото презрение изпитвах и към моралните наставления, които поднасяха на повечето деца. По-голямата част от тях са празни брътвежи, а онова, което всъщност изглежда означават, е посветено на неприкосновеното твърдение, че "добро" е това дете, което не нарушава дрямката на майка си, а "добър" е този човек, който се сдобива с мускулеста банкова сметка, без да бъде хванат. Не, благодаря!
Робърт Хайнлайн