Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Хартия" - страница 4
Обичам дамската й чанта. Вътре има хартии, портфейл и цигари, а на дъното, където тя никога не поглежда, има разсипни дребни пари, разхлабени монети, цигари от тютюн. Понякога поднасям чантата до лицето си, отварям я и вдишвам колкото мога по-дълбоко.
Огастин Бъроуз
Никога не доверявай тайните си на хартия - това е като да хвърли камък във въздуха: знаеш кой го хвърлил, но не знаеш къде попада.
Педро Калдерон
Нямате представа колко прекрасна е тоалетната хартия, докато не ви бъде отнета от безчувствена вселена. Мисля, че това е определящата характеристика на човешката цивилизация, способността да се произвежда нещо прилично, с което да си избършеш задника.
Питър Ф. Хамилтън
Тя обичаше стари хора с истории за младостта, звука на писците върху хартията, миризмата на мастило на нови книги, тътенът на три или четири контрабаса, свирещи в унисон.
Р. Дж. Елъри
Писателите са хора, които слагат писалка на хартия всеки ден.
Ричард Русо
Опитах се да предам на момчето как животът на хората често се променя от извити линии, четени бавно от хартия, пясък или камък.
Саймън ван Буй
Когато Бах почина, някои от децата му продадоха партитурите му на месаря, те бяха решили, че хартията е по-полезна за опаковане на месо. В малко селце в Германия един баща донесе у дома отпусната гъска, увита в хартия, покрита със странни и красиви символи.
Саймън ван Буй
Винаги съм бил писател, с което имам предвид, че винаги съм драскал, правейки нещо с писалка и хартия.
Саймън ван Буй
Просто не знаеш нищо, освен ако не можеш да го напишеш. Разбира се, можете да спорите нещата в собствената си глава и да ги извеждате на партита, но за да спорите задълбочено нещо, трябва да можете да го запишете на хартия.
Самюъл Хаякава
Когато бях на девет, прадядо ми, пейзажист, ме научи да смесвам цветове. Със силната си ръка, обгръщайки малката ми, той насочваше четката, докато кала лилия се появи като с магия върху лист текстурирана акварелна хартия.
Сюзън Вриланд
Седях тук на бюрото си, ден след ден, нощ след нощ с чист лист хартия пред мен, неспособен да вдигна писалката си, треперейки и плачейки.
Сузан Хил
Разбитото сърце е загуба. Разводът е лист хартия.
Тейлър Дженкинс Рийд
Винаги се чувстваше смутен да отваря подаръци пред другите, като трябваше да изпитва наслада или изненада. Обичаше да отлепва бавно хартията и да обмисля съдържанието.
Фейдра Патрик
Храната може да ви накара да мислите, точно както музиката или думите на хартия. Предполагам, че не го разбираме, просто защото сме избрали да не разбираме. Ако човек е глух или сляп, ние го съжаляваме. Ако няма вкус, казваме, че трябва да има късмет и се шегуваме с готвенето на жена му.
Филип Казан
Аз съм много методичен писател. Преди компютрите използвах купчини хартия и купища индексни карти.
Франк Перети
...какво по-добро време за гледане напред от първия ден на новата година. Цели безупречни дванадесет месеца, простиращи се пред нас като празна купчина хартия за писане, чакаща да бъде запълнена.
Хедър Уеб, Хейзъл Гейнър
Целта, която не е записана на хартия, е просто желание. Една цел, записана на хартия, става десет пъти по-силна.
Шон Кови
Често съм предпазлив да използвам думата "вдъхновение", за да представя работата си - звучи твърде много като слънчев дъжд от небесата, погълнат от пасивен индивид, наслаждаващ се на особено възприемчив момент. Въпреки че това може да е така в редки случаи, реалността обикновено е много по-прозаична. Взирайки се в празен лист хартия, не мога да се сетя за нищо оригинално. Чувствам се напълно невдъхновен и невъзприемчив. Това е познатото неразположение на "артистичен блокаж" и при такива обстоятелства има само едно нещо, което трябва да направите: просто започнете да рисувате.
Шон Тан
Писането е упорита работа и ако нещо е вярно за процеса, това е фактът, че една добра история е трудна за намиране и дори по-трудно да се получи на хартия. Какво е по-малко романтично, отколкото да гледаш сам на празен екран?
Адам Джонсън
Думите умират на хартията, но те могат да оживеят на устните на Знаещият всеки момент.
Владимир Василев
Майка ми се смееше, че ако ме помолят да почистя стаята си, ще прекарам толкова много време, като чета всяка малка част от хартията, разписка или каквото и да било, вместо да я хвърлям в кошчето.
Айобами Адебайо
Практиката на лъжа е свързана с опит да се насложи тънък заместител на хартията върху света, който съществува, за да изглежда, че отговаря на вашите цели. Но Човекът лястовица нямаше нужда от света, който да му подхожда. Той можеше да се справи с какъвто и свят да му е угоден да се съгласи, че съществува.
Гавриел Савит
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
Следваща