Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Хартия"
Ако ти дадат разчертана хартия – пиши накриво.
Хуан Рамон Хименес
Художникът е склад от емоции, които идват отвсякъде: от небето, от земята, от шумоленето на хартия, от мимолетни форми, от мрежата.
Пабло Пикасо
Мисля, че се справих доста добре, имайки предвид, че започнах с нищо освен купчина бяла хартия.
Стив Мартин
Когато продадете на човек книга, не му продавате 12 унции хартия и мастило и лепило - продавате му изцяло нов живот.
Кристофър Морли
Това, от което наистина се нуждае светът, е повече любов и по-малко работа с хартия.
Пърл Бейли
Конституциите трябва да се написани на сърцата, не на хартия.
Маргарет Тачър
Не си струва хартията, върху която е написана, освен ако не е подкрепена от вида сила, която ще накара другата страна да смята наказанията за твърде тежки, за да наруши споразумението.
Ицхак Рабин
Когато започвам, първата ми идея за сграда е с материала. Вярвам, че архитектурата е свързана с това. Не става въпрос за хартия, не за форми. Става въпрос за пространство и материал.
Петер Зумтор
Пред хартията художникът се самосъздава.
Стефан Маларме
За да не банкрутира държавата, трябва да се реши проблемът с държавния апарат. Неудържимо раздути щатове, чудовищна бюрократизация на всяка една дейност – планини от хартии и стотици хиляди писари; заемане на големи здания и помещения; автомобила епидемия; милиони излишества. Това е легално подхранване и подяждане на държавното имущество от тези скакалци. В допълнение към това нечувано, безсрамно рушветчийство, разхищение, безхаберие, крещяща безстопанственост, характеризираща нашата така наречена "самоиздръжка", престъпления източващо държавното имущество в частни джобове.
Феликс Дзержински
Когато продавате на човека книга, вие не му продавата 300 грама хартия, мастило и лепило - вие му продавате съвършено нов живот. Любов, и дружба, и хумор, и кораби в морето през нощта - небето и земята в една книга, истинска книга.
Кристофър Морли
Кошчето за хартия е най-добрият приятел на писателя.
Исаак Башевис Сингер
Мечтите винаги изглеждат жалки на хартия.
Мел Гибсън
За да съм романист, всичко, от което се нуждая, е писалка и лист хартия.
Куентин Тарантино
Всяка велика религия започва в светлина. Но само сърцата носят светлината. Хартията не може.
Ричард Бах
Но силата на науката се крие в отворените публикации, които с възхода на Интернет вече не са ограничени от цената на хартията.
Майкъл Шърмър
Как можех аз, който обичах живота толкова интензивно, да се оставя да се заплета толкова дълго в онова мръсно покритие от книги и хартия, почерняло с мастило!
Никос Казандзакис
Моите бизнес разбирания... това е инстинкт. Всичко, което правя, е просто моята интуиция и всеки път, когато се противопоставям на интуицията си, това е грешка. Въпреки че мога да седна и да анализирам и интелектуализирам нещо на хартия, ако се противопоставя на усещането си, това е грешно.
Тамара Мелън
Не съм от онези писатели, за които научих, че стават сутрин, слагат лист хартия в пишещата им машина и започнат да пишат. Това никога не съм разбирал.
Уоле Шоинка
Бог създаде хартия с цел да се чертае архитектура върху нея. Всичко останало е поне за мен е злоупотреба с хартия.
Алвар Аалто
Той искаше хартия и нещо, с което да пише, някакъв начин да поддържа мисъл, да я постави в света.
Дон ДеЛило
Всяка медия има своите предимства и слаби страни и има много неща, които мога да запиша на хартия, които може да не мога да вкарам във филм или в сценично представление. Във всяка форма човек може да комуникира мощно по различни начини.
Лорънс Райт
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
Следваща