Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Физика" - страница 6
"Елегантна" ли е Вселената, както ни казва Брайън Грийн? Не, доколкото мога да преценя, не обичайните закони на физиката на елементарните частици, така или иначе. Мисля, че може да намеря универсалните принципи на теорията на струните за най-елегантни - само ако знаех какви са те.
Ленард Съскинд
Истинското нещо, което физиката ни казва за Вселената, е, че това е голямо, рядко събитие, което се случва непрекъснато - включително живота - и това не означава, че е специално.
Лорънс M. Краус
Има причини да се съмняваме, че това, което наричаме закони на физиката, непременно се прилага навсякъде във Вселената – или че те са били приложими за всеки момент от нейната история.
Майкъл Брукс
Законите на физиката са обичайното право на природата. (550)
Станислав Йежи Лец
Физиката не е най-важното нещо. Любовта е.
Ричард Файнман
Ако на моменти съм бил в състояние да направя оригинален принос в областта на ускорителя на частици, не мога да не мисля, че леко аматьорският ми подход към физиката и големия практически опит, са били от полза.
Симон ван дер Меер
Ние нямаме стаж по цивилизация. При нас беше забранено да се спомене за "човешки права" – имаше класови права. Тоест тоя, който копа, трябваше да взема повече от тоя, който се занимава с биология, медицина и физика например. Това бяха правата на класата. Ние не знаем как да бъдем свободни. Свободата е нещо, за което се учи.
Теди Москов
Предишна
1
2
3
4
5
6
(Текуща)
Следваща