Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Физика"
Физиката е като секса: може да дава практически резултати, но това не е повод да не занимаваме с нея.
Ричард Файнман
Мускулестият, атлетичен тип не е представител на човешката раса, която е различна във физиката си.
Вивиан Уестууд
Законите на физиката са платното, на което Бог твори своите шедьоври.
Дан Браун
Има само една наука, физика: всичко останало е социална работа.
Джеймс Д. Уотсън
Нищо не може да бъде по-неправилно от предположението, с което човек понякога се среща, че физиката има един метод, химията друг, а биологията - трети.
Томас Хъксли
Ако човек стане след като е паднал - това не е физика, това е характер.
Майк Тайсън
Философията третира физиката, където се изисква по-внимателно познаване, тъй като проблемите, които попадат в тази глава, са многобройни... Така че читателят на Ктесибий или Архимед и другите автори на трактати от същия клас няма да може да ги оцени, освен ако не е обучаван по тези предмети от философи.
Витрувий
Голяма част от моите изследвания във физиката се състоят в това, че не се стремя да реша някакъв конкретен проблем, а просто да изследвам математически уравнения от вид, който физиците използват, и да се опитвам да ги съчетая по интересен начин, независимо от всяко приложение, което работата може да има имат. Това е просто търсене на красива математика. Може по-късно да се окаже, че има приложение. Тогава човек има късмет.
Пол Дирак
Метафизиката е обикновена физика, която е в ръцете на учен, който е твърде далеко от фактите.
Самюел Бътлър
Тъй като физиката е умствена реконструкция на материални процеси, може би физическа реконструкция на психични процеси е възможна в самата природа.
Мари-Луиз фон Франц
Математическите форми на порядък, които умът на физика манипулира, съвпадат "по чудо" с експерименталните измервания.
Мари-Луиз фон Франц
Във физиката вие не може да публикувате и един документ без пълно позоваване на данни и експерименти. Това би трябвало да бъде стандарт и в журналистиката.
Джулиан Асанж
Не мисля, че ще бъде ужасно, ако кажа – и това е самата истина, – че аз имам по-голяма нужда от физиката, отколкото от приятели.
Робърт Опенхаймер
Ако квантовата физика не те е изплашила, значи нищо не си разбрал.
Нилс Бор
- Порасни. Порасни Време да пораснеш. Сега си тук. Тук ние се занимаваме с физика, а не религия. Изхвърли мистиката и стани възрастен човек.
Урсула Ле Гуин
Направихме първата крачка от ерата на химията и физиката и в ерата на биологията.
Джеръми Рифкин
Стандартите за красота са произволни. Срамът за тялото съществува само до степента, в която физиката ни не съответства на собствените ни убеждения за това как трябва да изглеждаме.
Марта Бек
Идеята, че животът е химия, е справедлива, но скучна, както и твърдението, че футболът е физика.
Мат Ридли
Физиката е единствената професия, при която пророчествата са не само точни, но и рутинни.
Нийл Деграс Тайсън
Аз се занимавам с физика, за да печеля, и се занимавам с поезия, за да продължа да живея.
Никанор Парра
Понякога хората считат, че аз печеля заради физиката. Но това не е така. Ако аз побеждавам, то значи, аз съм показал добра игра.
Рафаел Надал
Ако човек разгледа различните проблеми на интегралното смятане, които възникват естествено, когато човек иска да навлезе дълбоко в различните части на физиката, е невъзможно да не бъдем поразени от съществуващите аналогии.
Жул Анри Поанкаре
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
Следваща