Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Комедия" - страница 4
Животът на всеки отделен човек, разгледан откъм най-съществените му черти, е винаги трагедия. Разгледан обаче в отделните си явления, той има характер на комедия.
Артур Шопенхауер
Главното е, антрактите в драмата да не напомнят на комедия.
Валентин Домил
Жените гледат на брака като на комедия, която започва със сватбата; мъжете - като на трагедия, която завършва със края на живота.
Мориц Готлиб Сафир
Комедия е тогава когато шут развлича народа, а трагедия е тогава когато той го води!
Милован Витезович
Мисля, че винаги искам да пиша комедия, защото това ми се струва най-вярно; чувствам се най-близо до живота, какъвто го познавам, така че това искам да възпроизведа.
Оуен Кинг
Страхотната комедия винаги е садистична.
Патрик Марбър
Повечето от това, което пиша е комедия.
Патрик Марбър
Мисля, че пиша сериозни комедии. Бих искал да мога да пиша за чисто удоволствие, но дъното винаги е самота.
Патрик Марбър
Начинът, по който децата се опитват да се справят с ежедневните комедии и трагедии и смъртността, е универсален и в крайна сметка толкова голяма част от това какво означава да си човек.
Пол Трембли
Мисля, че комедията трябва да бъде интелектуален стремеж. Тя се свежда до логиката и анализа. Щом стане емоционално, това вече не е комедия.
Рики Джървейс
Комедията е лекарство - лечебен процес, който може да помогне на хората да преминат през трудни времена и да разберат нещата по-добре.
Рики Джървейс
Намирам комедията за лесна и намирам драмата за вълнуваща и мъчителна.
Рики Джървейс
Всеки има своя собствена скорост и няма комедия в реално време.
Сара Силвърман
Истината е, че го отричам от години, но обичам да деконструирам комедия.
Сара Силвърман
Комедията ми не е моя. Това е подарък. Не съм толкова умен.
Тим Алън
Работил съм много в комедията. Колкото и да обичам да играя драматични роли, винаги е хубаво да мога да имам малко хумор, докато работя.
Том Елис
Америка е прекрасна страна! Имам предвид! Никой честен писател не би оспорил това твърдение! Човешката комедия никога не остава без материал! никога не те подвежда!
Том Улф
Един мъдър стар актоьр веднъж казал: смърта е лека, комедията е сложна.
Томи Лий Джоунс
Направил съм много луди комедийни видеоклипове и съм казал много луди неща. Ако е твърде обидно, извинявам се и продължавам напред, но правя комедия.
Шейн Доусън
Не бихме могли да живеем без комедия.
Шон О'Кейси
Комедията е капризна дама. Ако тя те игнорира, то депресията е осигурена.
Адам Сандлър
Харесва ми зрялата комедия.
Аиша Тайлър
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
Следваща