Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Комедия"
Трагедия е когато си порежа палеца. Комедия е когато вие паднете в отворена канализационна шахта и си счупите вратът.
Мел Брукс
Животът е трагедия за тези, които чувстват, и комедия за онези, които мислят.
Жан дьо Лабрюйер
Комедия - това е само още един забавен способ да бъдеш сериозен.
Питър Устинов
Каква превъзходна комедия би бил този свят... само ако нямахме своя роля в него!
Дени Дидро
Комедия - това е трагедия, която не се случва на нас.
Анджела Картър
Приятелите ръкопляскат, комедия свърши.
Лудвиг ван Бетховен
Човек винаги пише комедия в момента на най-дълбока истерия.
В. С. Найпол
Комедията претворява оптимизма.
Робин Уилямс
Много е тънка линията, която разделя смеха от болката, комедията от трагедията, хумора от нараняването.
Ерма Бомбек
Анекдотът е комедия, сбита в рамките на секунди.
Карел Чапек
-Какво ще кажете добре ли изиграх комедията на моя живот?
Октавиан Август
Имах по-голям брат, който имаше интерес към литературата, така че бях закърмен с литературата и театъра отрано. Понякога баща ми също работеше в музикални комедии.
Франсис Форд Копола
Петнадесет години преди да стана екранен актьор, бях в театъра. Голяма част от работата ми беше комедия, която обичах да правя. По-трудно е.
Бен Кингсли
Определено обичам да правя комедия и се чувствам най-удобно в близост до нея.
Кандис Бъргън
Любовта във Франция е комедия, в Англия е трагедия, в Италия е опера, а в Германия - мелодрама.
Маргарита де Блесингтън
При написването на комедии трябва да бъдете уверени само в това, че има само един тип отношения на света, и всички ги владеем, че всички мъже се водят от такъв образ, и точно така правят всички жени.
Стивън Мофат
Един от най-големите ми проблеми с комедията беше, че не разбрах някои от шегите.
Деси Арнас
Какво е комедията? Комедията е изкуството да накараш хората да се смеят, без да ги караш да повръщат.
Стив Мартин
Като за начало, за да защитя работата ми, трябваше да повярвам, че върша тотално глупoвата, лека и невинна комедия.
Милош Форман
Комедията е начин да бъдем сериозни, като се преструваме на смешни.
Мохамед Али
Мисля, че можеш да изпаднеш в лоши навици с комедията... Това е като опънато въже. За да останеш верен на героя, верен на иронията и да позволиш на иронията да се случи.
Бен Кингсли
Обожавам романтични комедии, на мен ми харесва да ги гледам и да играя в тях, а в такива филми тънко е отбелязано това, че обикновеното не е толкова важно.
Джулия Робъртс
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
Следваща