Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Рана"
По-лесно е да обвиняваш, отколкото да защитаваш: по-лесно е да нанасяш рани, отколкото да ги лекуваш.
Квинтилиан
Приятелството се явява лечебен балсам за рани от разочарованието в любовта.
Джейн Остин
Жената винаги съчувства на рана, която не е нанесла тя.
Жан Ануи
Превърнете раните си в мъдрост.
Опра Уинфри
Никой не обича, когато му сипват сол в раната, дори това да е солта на земята.
Ребека Уест
Раните от любов не убиват, но никога не заздравяват.
Джордж Байрон
Остроумно написаният памфлет е точно отправена стрела, която не само нанася рана, но и я прави неизлечима.
Джоузеф Адисън
Любовта никога не умира от естествена смърт. Умира, защото не знаем как да допълним нейния източник. Умира от слепота, грешки и предателства. Тя умира от болести и рани, тя умира от умора.
Анаис Нин
Във всяка общност има работа за вършене. Във всяка нация има рани, които трябва да се лекуват. Във всяко сърце има силата да го направи.
Мариам Уилямсън
Остроумието трябва да се използва като щит, а не като меч, за да рани другите.
Томас Фулър
Войникът преди всичко се моли за мир, защото именно войникът трябва да страда и да понесе най-дълбоките рани и белези на войната.
Дъглас Макартър
Времето - то не лекува. То не заздравява раните, а просто ги покрива с марлена превръзка от нови впечатления, нови усещания, жизнен опит. И понякога се вкопчваш в нещо, тази превръзка отлита и свеж въздух попада върху раната, подарявайки ти нова болка... нов живот. Времето е лош лекар. Кара те да забравиш за болката от старите рани, като ти нанася нови и нови... Така и пълзим през целия живот, като негови ранени войници... И с всяка година в душата расте ли расте броя на лошо поставените превръзки.
Ерих Мария Ремарк
Дълбоката рана на душата може да ни разкрие определени неща.
Лара Фабиан
Може би идваме на този свят, за да търсим любовта, за да я намерим и после да я изгубим, и после отново и отново все същото. С всяка нова любов се раждаме повторно и с всяка любов, която приключва, в сърцата ни се отваря рана. Аз съм покрита с горди белези.
Исабел Алиенде
Клеветата е по-опасно оръжие от шпагата, понеже нанесените от нея рани винаги са нелечими.
Хенри Филдинг
Ненасилието е мощно и лоялно оръжие. Това е уникално оръжие в историята, което печели, без да причинява рани. Това е изцеляващ меч.
Мартин Лутър Кинг
Знанието е чумата на живота и съзнанието, отворена рана в сърцето му.
Емил Чоран
Докато не преживееш част от живота си, не изпиташ силни разочарования, не се обзаведеш с рани като актьор, ти не струваш нищо.
Кийра Найтли
Единственото, което знам, е това: пълен съм с рани и все още стоя на крака.
Никос Казандзакис
Хуморът беше антисептик, който почистваше най-дълбоките лични рани.
Шърман Алекси
Раната е мястото, през което влиза светлината.
Мевляна Джеляледдин Руми
Изгубените възможности никога не оставят рани по тялото, те поразяват право в сърцето.
Джоди Пико
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
Следваща