Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Заповед" - страница 3
Не че първо спазваме Неговите заповеди и след това Той обича, а че Той ни обича и тогава ние спазваме Неговите заповеди. Това е благодатта, която се разкрива на смирените, но е скрита за горделивите.
Августин
На 28 август 1933, Рузвелт подписва Изпълнителна заповед 6260, забраняваща конституционното право на гражданите на САЩ да притежават злато.
Майкъл Малоуни
Една от най-здравите заповеди за изследване на човешката заблуда е, че всяка златна епоха е или отминала, или наближаваща.
Майкъл Шейбон
Феминистките са като Борги от "Стар Трек". Те не знаят нищо за други групи освен факта, че трябва да бъдат асимилирани в кошерен разум, който безсмислено следва заповедите на кралица.
Майло Янопулос
Принуден съм да призная, че прекрасните заповеди придобиват жива форма, когато са представени под формата на истории или басни.
Малба Тахан
Това е работа. Работните места идват с шефове, а шефовете идват със заповеди, а поръчките идват с...
Марк Грейни
Знам, че моето единство с всички хора не може да бъде унищожено от национални граници и правителствени заповеди.
Масару Емото
Да си възрастно дете беше неудобна, неизбежна позиция. Занимавахте се с работата си по света: работихте наоколо, раздавахте заповеди, приемаха ви сериозно, но все още имаше тези двама души, дебнещи някъде, които за част от секундата можеха да ви сведат до нищо. В тяхно присъствие вие отново бяхте едроглаво бебе, пълзящо, вместо да ходи.
Мег Уолицър
Преди девет години бях дал тържественото си обещание пред стария архиепископ да обичам Бога и да обичам ближните си. Сега мащабността на моя обет ме засенчи. Не ме интересуваше бедността или отречението. Най-много ме дразнеше послушанието. Но заповедта за любов ме държеше в хватката си.
Мери Шарат
Повечето мюсюлмани не се подчиняват на Божията заповед да убиват неверниците. Ето защо казвам, че мюсюлманите имат повече морал от техния бог.
Мосаб Хасан Юсуф
Успехът във войната е невъзможен, ако всеки изпълнява само тези заповеди, които му се струват разумни и необходими.
Ото Кариус
Наистина ли се подчиняваме на заповедта да обичаме ближния си като себе си, ако трупаме пари за потенциални бъдещи нужди, когато ближният ни се труди днес при реални настоящи нужди?
Ранди Алкорн
Котките не се подчиняват на никакви заповеди, които им се дават, дори след три хиляди години познанство с хората. Колко много трябва да научим ние, хората!
Рафик Шами
Щом един човек се противопостави на жестокостта, тогава изведнъж всички останали, дори онези, които усърдно изпълняваха жестоки заповеди, дори тези, които са давали тези заповеди, започват да разбират колко грешат.
Силвана де Мари
По време на война нашите старейшини могат да издават заповеди... но младите трябва да се бият.
Т. Х. Уайт
Хората на средна възраст могат да балансират между вярата в Бог и нарушаването на всички заповеди без затруднения.
Т. Х. Уайт
Законите на сърцето са най-важните от законите, и трябва да се живее именно по тях. За тях нищо не е казано в десетте заповеди, но ще ви кажа, сърцето е сърце, но то не по-малко от очите трябва да бъде отворено, и то широко отворено. Трудно е да се придържаш към определени принципи, когато става въпрос за логиката на сърцето.
Антонио Табуки
Спазването на една заповед, колкото и ясно и насилствено да е предписана, не може да компенсира пренебрегването на друга, която е предписана със същата яснота и сила.
Уилям Уилбърфорс
Ако давате противоречиви заповеди, не чакайте подчинение.
Уолтър Милър
Не търся по-добра заповед от моята собствена съвест.
Филип Сидни
Дори да не съществуваше заповед да се молим, самата ни слабост би го предположила.
Франсоа Фенелон
Противоречиви заповеди, които ме водят откакто се помня: 1: Ще живея вечно. 2: Ще умра утре.
Хауърд Гарднър
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
Следваща