Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Рак" - страница 4
Всички видове рак си приличат, но си приличат по уникален начин.
Сидхарт Мукхърджи
Животът на Рака е рекапитулация на живота на тялото, съществуването му е наше патологично огледало.
Сидхарт Мукхърджи
Ракът започва и завършва с хората. В разгара на научната абстракция понякога е възможно да се забрави този основен факт...
Сидхарт Мукхърджи
Ако трябваше да излекувате рак или да напишете симфония или да разбиете студен синтез и не го направите, вие не само се наранявате, дори се унищожавате. Вие наранявате децата си. Ти ме нарани. Вие наранявате планетата.
Стивън Пресфийлд
Изглежда малко несправедливо към близките ми да бъдат убивани, за да се предостави възможност за свободна воля на германците, но дори да оставим това настрана, как свободната воля води до рак? Възможност за свободна воля за тумори?
Стивън Уайнбърг
По-добре да живееш в едностаен таван с течащ покрив, отколкото да живееш в голяма къща, чиито ипотечни вноски карат в дебелото ти черво да става рак!
Стюарт Уайлд
Димът от марихуана, който потребителите вдишват и се опитват да задържат в белите си дробове възможно най-дълго, също съдържа 50 до 70 процента повече химикали, причиняващи рак, отколкото цигареният дим.
Франсис Йенсен
Остава удивителният, обезпокоителен факт, че в Америка - държава, в която почти всяко ново лекарство е подложено на строг контрол като потенциален канцероген и дори намекът за връзката на дадено вещество с рака разпалва бурята на обществената истерия и медийното безпокойство... един от най-мощните и често срещани канцерогени, познати на хората, може свободно да се купува и продава във всеки магазин на ъгъла за няколко долара.
Сидхарт Мукхърджи
Ракът е заболяване на генома. И това се случва. Правите грешки в клетка някъде в тялото си, поради което тя започва да расте, когато е трябвало да спре, и това е рак. И тези грешки са грешки на ДНК.
Франсис Колинс
Живеем в епоха, в която новите технологии предлагат гигантски предимства - изкуственият интелект има потенциал да диагностицира рак, да хване серийни убийци и да намали популациите в затворите.
Хана Фрай
В съвременната медицина се смята, че ако ракът не бъде отстранен хирургично, болният орган няма да се излекува сам. Но това не е моят опит. Имунната система и естествената лечебна сила на човешките същества изглежда са по-мощни, отколкото обикновено се смята.
Хироми Шиния
Майка ми има диабет, баща ми почина с рак. Такъв е животът.
Бени Хин
Страстта прави човек мрачен, тя го разрушава по-лошо, от ракът.
Бертран Блие
Епигенетиката не променя генетичния код, а променя начина, по който се чете. Съвършено нормалните гени могат да доведат до рак или смърт. Обратното, в правилната среда мутантните гени няма да бъдат експресирани. Гените са еквивалентни на чертежите; епигенетиката е изпълнителят. Те променят сглобката, структурата.
Брус Липтън
Рисковете за сърдечни заболявания, инсулт, депресия, диабет, астма и дори много видове рак са засегнати от свързаните с травмата промени в системата за реакция на стрес. Емпатията и връзката засягат физическото, а не само психическото уелнес и здраве.
Брус Пери
Ако го погледнете в интернет, това е рак.
Виктория Готи
Загубата на сестра ми от рак беше... Това беше най-лошото нещо на света, човече.
Гай Фиери
Всъщност, където хората пият много зелен чай, рискът от рак е по-малък.
Давид Серван-Шрайбер
Проблемите в развитието, като осиновяването или преживяването на значителна загуба или травма като дете, също са значителни. Децата често вярват, че те са центърът на Вселената и че ако се случи нещо лошо, например, ако майка им се разболее от рак, едно дете може да си помисли, че е виновно и да прекара остатъка от живота си изкривен с вина. Миналите успехи и неуспехи са част от този кръг, както и надеждата и чувството за стойност и лична власт или контрол.
Даниъл Г. Еймън
Проучване от 2010 на шведски жени разкри, че тези, които приемат мултивитамини, са с 19 процента по-голяма вероятност да бъдат диагностицирани с рак на гърдата за период от десет години, отколкото тези, които не са го направили.
Дейвид Ейгъс
Разликата между микроикономиката и макроикономиката е малко като разликата между биологията и медицината. Да се знае, че определени гени увеличават риска от рак е относително лесно. Да се разбере точно кои хора ще се разболеят или как да ги излекуваме е много по-сложно.
Алекс Беренсън
Толкова много хора ме осъждат за поемане на риск, но аз го намирам за лицемерен, защото всички рискуват. Дори липсата на дейност може да се разглежда като риск. Ако цял живот седите на дивана, имате по-голям риск от сърдечни заболявания и рак.
Алекс Хонълд
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
Следваща