Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Рак" - страница 3
Омразата е духовната злокачественост на нашия вид и като всяка друга форма на рак върши най-ужасната си работа не външно, а вътре в нас.
Мариам Уилямсън
Най-травматичният стил на родителство е несъответстващ. Какво означава? Това означава, че възрастните, които отглеждат дете, искат различни неща от него и приличат на Рак, Лебед и Щука от баснята на Крилов.
Мариана Милейко
Татко беше диагностициран с рак на белите дробове, когато бях момче. От този момент нататък той живееше в страх, че смъртта е точно зад ъгъла, и той започна да ме програмира да работя усилено и да нося някакви пари.
Марко Пиер Уайт
Мисля, че можете да бъдете депресирани и да процъфтявате, мисля, че можете да имате рак и да процъфтявате, мисля, че можете да бъдете разведени и да процъфтявате. Когато вярвахме, че щастието е само усмивка и добро настроение, това не беше много добре за хора като мен, хора в долната половина на положителна афективност.
Мартин Селигман
Хората драстично подценяват колко сънят е свързан с всички болести, които ни убиват. Знаем, че липсата на сън е свързана с множество форми на рак - рак на червата, простатата, гърдата.
Матю Уокър
Изследователите установиха, че независимо дали омега-3 маслата се консумират в риба или като добавки, те не предлагат значителна защита срещу сърдечно-съдови заболявания, рак или риск от смърт.
Нийл Барнард
Рак - повече или по-малко постоянно задръстване в тялото.
Андреас Мориц
Случайността на рака често е много трудна за приемане.
По Бронсън
Когато бях в колежа, имах страх от рак.
Рандал Мънро
Има три ужасни неща - убийство, рак и предателство.
Ребека Джеймс
Да кажеш на някой с депресия да се стегне е също толкова полезно, колкото да кажеш на някой с рак, че той просто трябва да спре да има рак.
Рики Джървейс
Ракът е просто дума, която създава страх. Забравете за това и се съсредоточете върху постигането на хармония в тялото и ума си. Всички заболявания идват от нарушаването на този баланс. Нито една болест не може да оцелее, ако тялото ви е в пълна хармония.
Анита Мурджани
Тъй като работя върху левкемия, образът на рака, който нося в съзнанието си, е на кръвта. Представям си, че лекарите, които работят върху рак на гърдата или рак на панкреаса, имат много различни визуализации.
Сидхарт Мукхърджи
Не знаем защо, но ракът на панкреаса има много интересна физиологична връзка с депресията. Изглежда, че има дълбока връзка и ние не знаем каква е тя.
Сидхарт Мукхърджи
Ракът не е едно заболяване, а много заболявания.
Сидхарт Мукхърджи
Идеята, че раковите гени седят във всяка една от нашите хромозоми и само чакат да бъдат повредени или инактивирани и по този начин отприщват рака, е, разбира се, една от основните идеи на онкологията.
Сидхарт Мукхърджи
Оказва се, че самите гени, които се включват в раковите клетки, изпълняват жизненоважни функции в нормалните клетки. С други думи, самите гени, които позволяват на нашите ембриони да растат или мозъците ни да растат, телата ни да растат, ако ги мутирате, ако ги изкривите, тогава освобождавате рак.
Сидхарт Мукхърджи
Мисля, че трябва да сте нихилист, за да кажете, че не постигаме напредък по отношение на рака, точно както трябва да бъдете с оптимизъм, за да кажете, че сме победили рака.
Сидхарт Мукхърджи
Знаем, че ракът се причинява в крайна сметка чрез връзка между околната среда и гените. Вътре в клетките има гени, които казват на клетките да растат и същите гени казват на клетките да спрат да растат. Когато дерегулирате тези гени, вие освобождавате рак. Сега, какво нарушава тези гени? Мутации.
Сидхарт Мукхърджи
Почти всеки един от гените, който се оказва ключов играч на рак, има жизненоважна роля в нормалната физиология на организма. Гените, които позволяват на мозъка и кръвните ни клетки да се развият, са замесени в рака.
Сидхарт Мукхърджи
Нараства тенденцията за рак и, както казах, един от основните фактори, допринасящи за цялостното стареене на населението - ние не умираме от други неща, така че умираме от рак.
Сидхарт Мукхърджи
Ракът не е дезорганизиран хромозомен хаос. Това беше организиран хромозомен хаос.
Сидхарт Мукхърджи
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
Следваща