Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Последица" - страница 6
Една мъдра поговорка гласи: "Ако живееш с вълци - вий като вълк.". Тоест, ако се окажеш сред вълци - бъди като вълк. Окажеш ли се сред хлебарки - пълзи като хлебарка. Но Христос ни учи на друго: сред хлебарки или сред вълци, ти си длъжен да се държиш като християнин, без значение какви последици ще има от това. Такъв живот се нарича изповедание. Не само с думи да свидетелстваш за Истината, но преди всичко - с живота си. Въпреки всичко! Защото за повечето хора това, че и другите живеят така е оправдание - "Всеки го прави!". Християнинът не трябва да живее така. Той е длъжен да живее не както всички останали, а както Бог ни е заповядал.
Дмитрий Смирнов
Поправката е лека, но последиците са тежки за този член. Той е крехък и поради това твърде чувствителен към корекции.
Гиньо Ганев
От леките постъпки последиците са най-тежки.
Милош Зяпков
Нищо не ласкае нашата гордост така, както доверието на големите хора, понеже ние го смятаме последица от нашите заслуги, без да си помислим, че то се дължи най-често на тяхната суета или на безсилието им да пазят тайна.
Франсоа дьо Ларошфуко
Пороците често биват скривани под името на добродетели, но от това на практика произтичат най-лошите последици. Виждала съм дами, отдали се на лошо си настроение, да говорят грубо и безочливо, но да си мислят, че заслужават одобрение само защото казват: "Обичам да говоря истината."
Мери Уъртли Монтегю
Широко разпространена е грешката да не се повтарят устните заповеди. Тази грешка със сигурност може да доведе до фатални последици.
Джордж Патън
Това (явлението Алексей Петров – бел.цит.) е последица от комунизма! Това е дълбоко и необратимо заболяване на имунната система на една нация. Ние нямаме филтър, не можем да се предпазим. Сега всички са стъписани. Така беше по времето на Доган, който си позволява абсолютно всичко. Цяла България трепереше, не можеше и дума да се каже против Доган и накрая той се и изгаври! Сега след Доган идва този – Алексей Петров, и какво се оказва – едно зловещо ченге. Той не е кой знае какъв, просто е коварен, но системата му позволява. И с целия този потрес се оказва, че ние не можем да се покажем с нищо пред света.
Иван Славов (философ)
Но аз съм много краен в отношението си към онзи режим (по времето на Тодор Живков), това е доста неприятна тема за мен. Имам си обективни причини да го ненавиждам и много се радвам, че го няма вече. Огромната причина е издевателството, което са причинили на хората – опитът им да им отнемат вярата. Най-жалкото е, че до голяма степен са успели, а в момента ние носим последиците от този зловещ експеримент.
Емил Чолаков
Предишна
1
2
3
4
5
6
(Текуща)
Следваща