Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Капитализъм" - страница 6
Капитализмът се смее на границите.
Фернан Бродел
(за САЩ) "И там вече капитализмът не носи щестие на милиони редови американци."
Юлиан Вучков
Няма нищо удивително в това, че придобиването и разпределението на формални знания заема такова място в обществото на знания, каквото са заемали придобиването и разпределението на собствеността и дохода в продължение на тези два или три века, които ние наричаме "епоха на капитализма"
Питър Дракър
...Наблюдавам, че манталитетът на хората започва да се променя. Те стават по-свободни, взимат решения сами и не се налага да бъдат непрекъснато асистирани. Човек постепенно добива видимост върху нещата. Когато няма перспектива, само критикува. Никъде по света няма общество, където има само бедни или само богати. Никой не казва, че капитализмът е най-добрият социален строй, но е най-малко лошият в момента.
Константин Иванов
Страх ме е от калъпите и инстинктът ми към независимост ме кара да бягам в свободната зона на творчеството от всякакви системи, независимо дали се наричат модернизъм, социализъм или капитализъм. За мене творчеството е единствената връзка на човека с Бога, а как ще бъде наречена тази «религия» изобщо не ме интересува.
Иван Кулеков
Който е бил глупак при социализма, въобще да не се надява, че ще стане по-умен при капитализма.
Жарко Петан
Най-ефикасният начин да обезвредиш бедните е да насадиш у тях желанието да подражават на богатите. Това е отровата, с която капитализмът заслепява...
Карлос Руис Сафон
Ами да, мутирал е (казарменият комунизъм – бел.цит.) в някакъв олигархичен тип капитализъм. Същите хора, които по времето на казармения комунизъм бяха в челото на комсомолските и партийни организации, сега управляват държавата в съучастие с репресирани от тях хора, които успяха да се нагодят към ситуацията.
Емил Тонев
Предишна
1
2
3
4
5
6
(Текуща)
Следваща