Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Наслада" - страница 4
Може би смисълът на четенето на романи се криеше именно в балансирането на насладата от бягството от реалността със съзнанието за измислица, но аз така и не успявах да поддържам едновременно реалното и фантазното. Може би просто трябваше да си възрастен, за да осъществиш този изумително сложен акт на едновременно вярване и невярване.
Рийв Ларсън
Давате всичко от себе си, защото това е единственият начин да се насладите на работата си.
Андрю Матюс
Каква е реакцията ви, когато вашият любим влезе през вратата? Слънцето изгря ли, или чуваш далечни тътнежи на гръмотевици? Утаява ли се студен лед около сърцето ви, знаейки, че пътят пред вас ще бъде изпълнен с хлъзгави петна, или можете да се облегнете и да се насладите на слънцето? Мислете за сърцето и душата си като за времето и слушайте какво ви казват. Имате право да усетите топлината на слънчевите лъчи, но да стигнете до това топло място може да означава, че първо трябва да преживеете няколко дъждовни дни.
Рейчъл Абът
В бъдеще никое човешко същество няма да намери мир в насладата от щастието, ако другите до него са нещастни.
Рудолф Щайнер
Намирането на вътрешен успех е най-добрият, най-лесният и всъщност единственият начин да постигнете и да се насладите на всичко останало в живота.
Спенсър Джонсън
Смъртта е нещо, което трябва да се насладите и аз се надявам да опитам моята.
Стефан Хесел
Черна работа на безбожник или атеист е Бог да не е във всичките му мисли. Каква утеха може да има в съществото на Бог, без да мислим за него с благоговение и наслада? Един забравен Бог е толкова добър, колкото липсата на Бог за нас.
Стивън Чарнок
За нейния любовник красивата жена е наслада; / За един монах тя е разсейване; / На комара добро ядене. Добре разбира идеята: как изглеждат нещата зависи от обектива или филтъра, през който ги гледаме.
Тара Бенет-Голман
Той не знаеше повече за любовта, каза си той, отколкото за сълзите, но му беше приятно да седи там. И той се наслаждаваше на разговора, който му се стори, че е на път да придобие още по-оживен обрат. С други думи, той знаеше всичко, което трябваше да се знае за любовта, че това е насладата да си в присъствието на любимия човек.
Том Савидж
Винаги се чувстваше смутен да отваря подаръци пред другите, като трябваше да изпитва наслада или изненада. Обичаше да отлепва бавно хартията и да обмисля съдържанието.
Фейдра Патрик
Най-висшата глупост на човек е, че той се лишава от много, за да не се нуждае от бъдещето и животът му отминава, преди да има време да се наслади на това, заради което е работил толкова много.
Чарлс Никъл
Вие се заблуждавате винаги, когато си мислите, че сте продуктивни само защото сте работили по четиринадесет часа на ден. Ще бъдете наистина продуктивни, когато свършите същото количество работа за четири часа и отделите останалите десет часа, за да се насладите на добрите неща, които животът може да предложи.
Ърни Зелински
Не искам да защитавам всичко, което е направено в името на утопията. Но мисля, че много от атаките не разбират неговата природа и функция. Както се опитах да предложа, утопията не се състои главно в предоставянето на подробни планове за социална реконструкция. Загрижеността му за целите е да ни накара да мислим за възможни светове. Става въпрос за измисляне и представяне на светове за нашето съзерцание и наслада. Отваря умовете ни за възможностите на човешкото състояние.
Ханс Магнус Енцесбергер
Вселената ви кара да отговорите на следните въпроси: Каква е ползата от високоплатена кариера, ако тя ви оставя непрекъснато стресирани и нещастни? Каква полза от притежаването на голяма величествена къща, ако единственото време, което прекарвате в нея, е когато спите в нея? Каква полза от това да имате много интересни вещи, ако никога нямате свободно време да им се насладите? Преди всичко, каква полза от това да имаш семейство, ако рядко виждаш някой от членовете му?
Ърни Зелински
Надявам се да откриете, както и аз, че щастието идва от това да забележите и да се насладите на малките неща в живота.
Барбара Ан Кипфър
Ако можете да запазите спокойствие, да играете своя собствена игра и да се оцените, тогава ще намерите време да се насладите на малките неща в живота си. Работете, когато трябва да работите, тогава си позволете да играете.
Бетани Франкел
Знанията никога не са достатъчно. Плодът на мъдростта трябва да се яде с наслада.
Брайън Джейкс
Жените едва ли някога са познати в истинската им светлина, въпреки че те могат да обичат мъжете или да станат безразлични към тях, да им доставят наслада или да ги изоставят или да извлекат от тях цялото богатство, което притежават.
Ватсаяна Маланага
...какво може да бъде по-лошо за един французин от отложена наслада?
Дара Джой
Може би имах повече бръчки, отколкото бих имал, ако не бях прекарал толкова много от живота си на открито, но не ми пукаше. Застаряването беше привилегия и не всеки можеше да му се наслади. Бях благодарен за всяка минута, която ми беше дадена.
Дайан Чембърлейн
Вашият живот ще се промени, когато се помирите със своята сянка. Гъсеницата ще се превърне в спираща дъха красива пеперуда. Вече няма да се налага да се правите на някой, който не сте. Вече няма да се налага да доказвате, че сте достатъчно добри. Когато прегърнете сянката си, вече няма да ви се налага да живеете в страх. Намерете даровете на вашата сянка и най-накрая ще се насладите с цялата слава на истинското си аз. Тогава ще имате свободата да създадете живота, който винаги сте желали.
Деби Форд
Да обичаш в смисъл на страст-любов е обратното на това да живееш. Това е обедняване на съществото, аскеза без продължение, невъзможност да се насладите на настоящето, без да си го представяте като отсъстващо, безкрайно бягство от притежанието.
Дени дьо Ружмон
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
6
Следваща