Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Наслада" - страница 2
По-добре е да изтърпите някои страдания, за да се насладите на големи удоволствия; добре е да се въздържате от определени удоволствия, за да не търпите по-тежки страдания.
Епикур
Щастлив е човекът, който знае какво да запомни от миналото, на какво да се наслади от настоящето и какво да планира за бъдещето.
Арнълд Хенри Гласоу
Ако жената изживява най-силно любовта в споделянето с приятелка, то мъжът я изживява най-дълбоко в мълчанието. Каква тайна, гъста наслада се крие в това безмълвие, всеки мъж сам си знае. Може би това е ревнивото чувство на собственик, който не допуща да сподели любимата с друг? Може би това е израз на закрила и нежност към жената? Може би това е стеснението, което в любовния миг е било изтласкано от страстта, за да нахлуе след това с по-голяма сила? А може би това е мъжкият инстинкт да спечели жената завинаги: защото само мълчаливият, дискретен мъж е истински мъж в очите на една жена.
Блага Димитрова
Поетите се стремят да носят или полза, или наслада.
Хораций
Забравете за секса. Просто играйте първо. Танцувайте, пейте, четете си, дишайте заедно - общувайте. Не разчитайте, че сексът е вратата към интимността. Обратното е: първо развийте умения за интимност. След това правете любов, за да им се насладите.
Марго Ананд
Остани с мен. Ще ви покажа неща, които ще ви накарат да се смеете в наслада, да крещите от страст, да плачете за чистата радост от това.
Налини Синг
Мисля, че е интересно да се мисли за абсолютната животинска наслада, която младите хора имат за ритъм и рима.
Андрю Моушън
Силата е Божията ръка или ръка, всезнанието е Божието око, милостта е Божията наслада, вечността е Божията продължителност, но светостта е Божията красота!
Стивън Чарнок
За да се насладите на дълго и удобно пенсиониране, спестете повече днес.
Сузи Орман
Като дете бях доста дебел. А плуването е спорт, на който можете да се насладите с какъвто и да е размер. Ако сте дебели, бягането е болка. Всъщност не съм създаден за бягане.
Дейвид Уолямс
Това, което вълнува лиричните поети в най-добрите им полети, не е нито насладата на сетивата, нито плодотворното задоволство на улегналата двойка; не удовлетворението от любовта, а нейната страст. А страстта означава страдание.
Дени дьо Ружмон
Любовта и насладата са по-добри учители от принудата.
Албрехт Дюрер
Духовната наслада в Бога произтича главно от неговата красота и съвършенство, а не от благословиите, които ни дава.
Джонатан Едуардс
Книгите не са като албуми, където можете просто да изтеглите и да се насладите на любимата си глава и да пренебрегнете останалото.
Карин Слотър
Понякога, когато нещата отнемат повече време, отколкото си мислехте, че е, това е просто нежно напомняне от по-голямото ви Аз, че имате повече време, отколкото сте предполагали, и че има пътуване, на което да се насладите.
Майк Дули
На брега можете да се насладите на красив пролетен ден, докато в планината е истинска зима. Карах ски там преди шест или седем седмици и знам, че истинският сняг е гарантиран.
Владимир Путин
Който е изпитал насладата от творчеството, всички други наслади за него вече не съществуват.
Антон Чехов
Нямате нужда от прекомерен ентусиазъм, наслада и интелектуални странности; а е необходимо наистина да можете - така че да се изправите пред фактите, без да гледате настрани.
Микеланджело Антониони
Когато се роди дете с умствена изостаналост, религиозният въпрос, който често задаваме, е "Защо Бог позволява това да се случи?" По-добрият въпрос, който трябва да зададете, е да попитате: "Каква общност трябва да бъдем, така че умствената изостаналост да не е пречка за насладата от пълната човечност?"
Харолд Кушнер
Благодаря на Бога, Който ни дава страдание свещено лекарство за всичките ни грехове, онази най-добра и чиста същност, която подготвя силни по дух за божествени наслади!
Шарл Бодлер
Смей се повече. Не забравяйте да се насладите на благословиите, които Бог дава на тази красива планета.
Дезмънд Туту
Ако направите една крачка към положителна промяна, тази божествена енергия ще направи сто крачки към вас. Ще ви се отворят нови светове и невероятни възможности. Синхронностите, които ще започнат да се появяват във вашия живот, ще се превърнат в източник на наслада и удивление.
Джоан Борисенко
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
Следваща