Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Перспектива" - страница 3
За да бъде тълпата умна, хората в нея трябва да бъдат не само разнообразни в своите перспективи, но и, относително погледнато, независими един от друг. С други думи, хората трябва да мислят за себе си, вместо да следват примера на хората около тях.
Джеймс Суровецки
Съжалявам, абсолютно съм убеден, че в момента няма реалистична перспектива за много надежда в човешките дела.
Джордж Стайнър
Малко хора изглежда осъзнават, че възкресението на Исус е крайъгълният камък на мирогледа, който предоставя перспективата на целия живот.
Джош Макдауел
Самосъжаление, разрушителя на перспективата.
Едмънд Купър
Имам ужасна склонност да си облизвам пръсти, когато готвя. Толкова много, че преди години получих разказ от моя учител по сладкарство, който каза, че ще ми пречки в перспективите.
Йотам Отоленги
Дисни е нещо, за което трябва да се тревожите. Това вече не е просто малък тематичен парк. Сега това е етика, перспективи и стратегия, които надхвърлят централна Флорида.
Карл Хайасън
Лев Матвеевич (Зелений), по моя молба за мен и за моите колеги от постоянните членове на Съвета за сигурност, наскоро прочете поредица от лекции по проблемите на произхода на Вселената, на планетарните изследвания, на изследване на Слънцето, взаимодействието на Слънцето, Земята и други планети. Много интересно и полезно.... Лев Матвеевич каза много интересни неща, включително, че след седем милиарда години Слънцето ще спре да съществува и ще се превърне в някакво бяло джудже. Подобна перспектива е много тъжна, макар и далечна.
Владимир Путин
Коя е първостепенната задача? Трябва да разберем състоянието на нашата държава, икономика, политическа и социална сфера, трябва да разберем какво място заемаме в това отношение в съвременния свят. Трябва ясно да разберем основните приоритети на световното развитие, тенденциите - какво ще направи тази или онази страна велика - дори не от гледна точка на наличието на ядрени оръжия, а от гледна точка на качеството на живот на хората, от гледна точка на перспективите за самосъхранение и развитие за бъдещето.
Владимир Путин
Просто съм сигурен, че Русия ще придобие допълнителна мощна динамика на развитие, ще бъде стабилна, с балансирана демокрация, с добри перспективи за използване на най-новите постижения на технологичната революция. Ще продължим да работим за подобряване на нашата политическа и съдебна система. И всичко това заедно, убеден съм, ще укрепи както единството на Руската федерация, така и единството на нашия народ и ще създаде перспективи за уверено движение напред в дълга историческа перспектива.
Владимир Путин
Перспективата на птичия поглед е заменена от гледната точка на жабата.
Освалд Шпенглер
По време на смъртта или критичното състояние, или на наркотичната псевдо-смърт, в ума често възникват обширни еволюционни перспективи. Определяме го като седмият контур на нервната система.
Тимъти Лиъри
Неспособността ни да видим красотата ни най-малко не предполага, че красотата я няма. По-скоро предполага, че не гледаме достатъчно внимателно или с достатъчно широка перспектива, за да видим красотата.
Харолд Кушнер
Снимките поставят времето в такава перспектива. Те смиряват нас и егоистичните ни спомени.
Вим Вендерс
Дама, която е съгласна да ви слуша, в перспектива е дама, която е съгласна.
Джон льо Каре
Какъв ефект на перспективата! Един човек ми закрива целия свят.
Станислав Йежи Лец
Тези, които имат по-широки хоризонти, имат обикновено по-лоша перспектива.
Станислав Йежи Лец
Очакване на важни събития, флиртуване с перспективи и възможности - ето това е залог за най-интересното в живота...
А. С. А. Харисън
Способността на страните в региона да си сътрудничат и да установяват добросъседски отношения... ще бъде важен критерий за оценка на техните перспективи за пълна интеграция с Европейския съюз.
Марти Ахтисаари
Един нежен дъжд прави тревата с много нюанси по-зелена. Така че нашите перспективи се озаряват...
Мери Пиърсън
Историческият роман ни дава перспектива за съвременния ни живот и ни помага да се свържем с историята, която ние сами продължаваме.
Мери Поуп Озбърн
Преходът на изображение в символ му придава семантична дълбочина и семантична перспектива.
Михаил Бахтин
Личното ни усещане за реалност се създава чрез нашето възприятие; чрез начините, по които гледаме на нашите преживявания, а не на самите събития. Въпреки това е лесно да забравите това или дори да не го разпознаете. Той казва, че сме склонни да заблуждаваме нашата гледна точка за света за абсолютната, обективна истина, вместо да признаваме ролята на възприятието и неговото влияние в създаването на нашата перспектива, заедно с всички идеи, действия и вярвания, които произтичат от нея.
Найджъл Бенсън
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
Следваща