Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Медитация" - страница 6
Медитацията може да изисква цял живот, за да се овладее, но ще е била прекарана цял живот. ... Ако искате да прецените напредъка си, задайте си следните въпроси: По-обичам ли? По-здрава ли е моята преценка? Имам ли повече енергия? Може ли умът ми да остане спокоен под провокация? Освободен ли съм от обуславянето на гняв, страх и алчност? Духовното осъзнаване се разкрива толкова красноречиво в развитието на характера и безкористните действия, колкото в мистичните състояния.
Екнатх Еасваран
Има място за анализ, но е подходящо да бъде доста фатално в молитвата и медитацията. Не дисектирайте Божията любов, но я почувствайте. Не дисектирайте божествената интелигентност, но я осъзнайте. Не се чудете как Бог може да реши този проблем, а просто Го гледайте как го прави по свой начин-и Той ще го направи, ако му дадете шанс. Знаете, че Бог е Любов. Така че продължете напред и не се занимавайте теоретично с това.
Емет Фокс
Приемаме за даденост, че трябва да вземем душ, да почистим къщата си и да изперем дрехите си. И все пак умът и неговите мисли се нуждаят от почистване и подреждане толкова, колкото и телата ни. Макар че малцина от нас биха помислили да вечерят на вчерашните мръсни чинии, ние не мислим нищо за решаването на проблемите ни с вчерашните претрупани умове... Целта на всяка техника за медитация е да се премести извън нормалното съдържание на нашето съзнание, да освободи ума си от него обичайно бърборене и концентрирайте вниманието си с цел да изпитате по-високо състояние.
Енодиа Джудит
Когато отивам в медитация, просто се концентрирам върху единството със съществената универсална вибрация. Дишането ми става по-дълбоко, по-бавно и по-одухотворено. Моите телесни клетки също стават по-одухотворени. Усещам как клетките ми се разширяват през околното пространство, докато няма разделителна линия между мен и пространството, нито между мен и другите. Съзнанието ми все още признава, че съм Масами Сайонджи, но няма граница за моето съществуване. Аз съм едно с Вселената, едно със Земята, едно с всички живи същества, съществуващи извън времето и пространството.
Ервин Ласло
Медитацията всъщност е много просто упражнение за почивка в естественото състояние на сегашния ви ум и позволявате си да бъдете просто и ясно присъстващи на всякакви мисли, усещания или емоции.
Йонги Мингюр Ринпоче
Ако молитвата е говорене, медитацията е слушане.
Кайл Грей
Медитацията и духовната практика са добри, но също и действие. Много е важно да сте наясно кой сте, а също и за връзката си със Земята. Развийте се според собствената си традиция и призива на сърцето си. Но не забравяйте да уважавате различията и да се стремите към единство.
Карлос Бариос
Състраданието е основен принцип на медитацията. Медитацията не е нарцистичен, користен път. Той осигурява основата за любов, почтеност, състрадание, уважение и чувствителност.
Кристина Фелдман
С други думи, идеята за философския камък на алхимиците е идентична с идеята за прославеното тяло. Това предлага архетипен подход към някои източни идеи, тъй като в различните източни йога практики и медитация целта е да се създаде в себе си така нареченото диамантено тяло, което е безсмъртно ядро на личността.
Мари-Луиз фон Франц
Предишна
1
2
3
4
5
6
(Текуща)
Следваща