Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Медитация" - страница 2
Медитацията е изпразване на ума на цялата мисъл, защото мисълта и чувството разсейват енергията.
Джиду Кришнамурти
Важното в медитацията е качеството на ума и сърцето.
Джиду Кришнамурти
Умът, който е в медитация, се занимава само с медитация, а не с медитиращия.
Джиду Кришнамурти
Дърветата са най-големите и духовно най-напредналите растения на Земята. Те са постоянно в медитация. Фината енергия е техният естествен език.
Мантак Чиа
За мнозина в съвременния свят времето за традиционна медитация и упражнения в седнало положение е почти невъзможно.
Андрю Уейл
Рутината могат да включва вземане на топла вана или релаксираща разходка вечер, или практикуване на упражнения за медитация / релаксация. Психологически завършването на такава практика казва на ума и тялото ви, че работата на деня е приключила и вие сте свободни да се отпуснете и да заспите.
Андрю Уейл
Но аз се справям с тази медитация и чрез разбирането съм поставена на планетата, за да служа на човечеството. Трябва да си напомням да живея просто и да не прекалявам, което е постоянна битка в един материален свят.
Сандра Сиснерос
Съвременният човек е твърде нетърпелив и иска веднага да овладее изкуството на медитацията.
Свами Рама
Има някои, които не могат да направят нищо много от медитацията и когато се опитват да учат, им е много трудно. Те трябва да продължат да опитват и двете неща, защото ние трябва да развием всички страни на нашата природа, но най-вече трябва да се хвърлят в работата и да направят нещо за своите ближни.
Чарлз Ледбитър
Медитацията е като фитнес зала, в която развивате мощните умствени мускули на спокойствие и проницателност.
Аджан Брам
Часове на усамотение, часове на създаване, часове на медитация. Самотата и медитацията ми дадоха осъзнатост, гледна точка, която никога не съм губил: тази на солидарност с останалото човечество.
Висенте Алейксандре
Когато хората ми казват, че се опитват да медитират, винаги знам, че все още нямат формат, който да работи. Насърчавам истински медитативен формат, който използвате ежедневно, защото медитацията е постепенна и работи само ако се прави всеки ден.
Дебора Кинг
Според моя опит психотерапията в най-добрия случай е като двойна медитация - тя е като контейнер, в който можете да бъдете състрадателни и внимателни към себе си.
Джак Корнфийлд
Четенето е форма на молитва, ръководена медитация, която за кратко ни кара да вярваме, че сме някой друг, нарушавайки заблудата, че сме постоянни и в центъра на Вселената. Изведнъж (спасени сме!) Други хора отново са истински и ние ги обичаме.
Джордж Сондърс
Моите истории понякога са по-близки до стихотворения или медитации, но често в тях има поне малко разказ.
Лидия Дейвис
Ако медитирате редовно, дори когато не ви се иска, ще постигнете големи печалби, тъй като това ще ви позволи да видите как мислите ви налагат ограничения. Вашите съпротиви към медитация са вашите психически затвори в миниатюра.
Рам Дас
Радостта, която човек изпитва когато рисува и нещата му се получават, е направо невероятна! Докато работя, изпадам в обичайното си състояние на духа. Прилича на медитация.
Уилям Уортън
Медитацията не е просто блаженство под манговото дърво. Това напълно променя мозъка ви и следователно променя това, което сте.
Матийо Рикар
Целта на медитацията е именно да направи ума ви гладък и управляем, така че да може да бъде концентриран или отпуснат по желание; и най-вече да го освободи от тиранията на умствените страдания и объркване.
Матийо Рикар
Не сте безчувствени или безразлични, но също така не сте уязвими към сътресенията, които причиняват емоционален стрес, защото можете да го буферирате... Така че това е резултат от медитация; можете да наречете това емоционално равновесие.
Матийо Рикар
Медитацията е свързана с култивиране на градивни емоции, като алтруизъм, състрадание.
Матийо Рикар
Интелигентността идва от медитацията, интелигентността идва от бунта, интелигентността не идва от паметта.
Ошо
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
Следваща