Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Идентичност" - страница 6
Съчетайте правилната храна с точния повод. Помислете какво празнувате. Ако почитате хората, кои са любимите им храни? Ако е празник, каква е храната за него? Когато дадеш идентичност на партито, хората оценяват това.
Лидия Матичио Бастианич
Америка има много култури, което я прави страхотна, но е трудно да се създаде една силна идентичност.
Лидия Матичио Бастианич
Простото следване на стадото няма да работи. По начин, който миналите поколения просто не е трябвало да правят, всеки от нас ще трябва да мисли за това кои сме и как изграждаме живота си и как това отразява нашата идентичност и ценности.
Линда Гратън
Начинът, по който идентичността е комерсиализирана чрез филми и телевизия, а сега и чрез социални мрежи, означава, че всички работим по сценарий, колективна идея за това какво трябва да се случи след това.
Линда Пападопулос
Никой никога не говори за проблеми като дисоциативно разстройство на идентичността, фуга или психотични сривове в нещо друго, освен в най-негативната светлина. Никой никога не говори за това как личността прави този тип неща, за да се защити, да се спаси или колко мощна и ефективна е тя.
Лиса Ангър
Твърде много хора правят миналото своя идентичност и прекарват остатъка от живота си, натрупвайки съчувствие към миналата си болка.
Лора Шлезинджър
Ние сме един народ без лице. Без идентичност. Не защото нямаме лице. А защото не смеем да се погледнем в огледалото. Защото са ни накарали да се срамуваме от истинското си лице. До такава степен, че се страхуваме да познаем себе си. Така се научихме да играем различни роли: на "античния", на "европееца".
Никос Диму
Аз никога не съм отричал, че съм националист. Което означава, че съм европеец - такъв, какъвто го виждаха и искаха бащите на Европа. Европа, в съдружие на горди нации, всяка влязла със своите постижения и със своята култура в семейството на европейските народи. Европа никога не е виждана от създателите и като сборище на свободно плаващи робинзоновци, лишени от памет и национална идентичност.
Божидар Димитров
Господа от опозицията, застанете пред огледалото и в образа срещу вас ще припознаете себе си. Своята дълбока идентичност. И ако сте по-уверени в утрешния ден, можете и ръка да протегнете, но какво ще хванете, вие си знаете...
Емел Етем
Предишна
1
2
3
4
5
6
(Текуща)
Следваща