Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Идентичност" - страница 5
Уеб дизайнът е създаването на дигитална среда, която улеснява и насърчава човешката дейност; отразяват или се адаптират към индивидуалните гласове и съдържание; и се променят грациозно с течение на времето, като винаги запазват своята идентичност.
Джефри Зелдман
Когато сте силни и в безопасност, започвате да се притеснявате, че ще загубите собствената си идентичност.
Джордж Фридман
Да приемеш двойствеността означава да спечелиш идентичност.
Джос Уедън
Идентичността е нещо, което постоянно печелите.
Джос Уедън
Любовта ни помага да развием достатъчно сигурна идентичност, за да позволи да бъде поставена под грижа и защита на другиго.
Дон ДеЛило
Неразумно е да се твърди, че националните държави, които искат да запазят националната си идентичност в Европа, трябва да бъдат разубедени или спрени да го правят. Национализмът може да се обърка, сигурно - но всичко може да се обърка.
Дъглас Мъри
Не можем да ходим там, където искаме да ходим или да бъдем това, което искаме, или да се обличаме така, както искаме, или да ходим навсякъде по всяко време на деня. Говоря за свободата, която идва само като знаеш, че си добре и че имаш стойност и имаш идентичност и не е нужно да продължаваш да се доказваш.
Ева Енслър
Левицата вярва, че десният трибализъм - фанатизъм, расизъм-разкъсва страната. Десницата вярва, че левият трибализъм - политика на идентичност, политическа коректност - разкъсва страната. И двете са прави.
Ейми Чуа
Без резерви мога да кажа, че цялата ми идентичност е в книгите, които пиша.
Елена Феранте
Днес нашата сексуалност е отворен личен проект; тя е част от това кои сме, идентичност и вече не е просто нещо, което правим.
Естер Перел
Вашата идентичност, самочувствие и осъзнаване на вашето его полагат основата за живота ви. Начинът, по който се държите с другите и дали имате силата да си проправите път, без да е необходимо да поискате разрешение от друг, зависи от това колко добре ще успеете в многото предизвикателства, които събуждат нуждата ви да поемете отговорността за това, което сте.
Каролайн Мис
Всяко човешко същество има набор от различни идентичности и е много важно коя от тях е предизвикана от социални ситуации, които съдържат различни видове огледала. Същото важи и за нациите.
Кас Сънстейн
Доналд Тръмп може да не говори изрично за това "кои сме ние", но с обещанието си да направи Америка отново велика, той се ангажира със своя собствен вид политика на идентичност, като сигнализира, че нацията е загубила чувството си за своята идентичност. Това стига до хората.
Кас Сънстейн
Музиката е откриването на идентичността.
Кая Нурденген
Четвъртата индустриална революция може да компрометира традиционните източници на значение на човечеството - работа, общност, семейство и идентичност - или може да издигне човечеството в ново колективно и морално съзнание, основано на усещането за споделена съдба. Изборът е наш.
Клаус Шваб
Аз съм ентусиазиран европеец и опитът ми от първа ръка за война и омраза укрепи това убеждение. Видях как заблудените едностранни националистически идентичности донесоха разрушения и смърт. Аз обаче съм и гражданин на света.
Клаус Шваб
Мисля, че идентичността е толкова абсурдна и противоречива – и със сигурност толкова променлива – колкото човешкият мозък.
Клоуи Бенджамин
Носталгията е основата, върху която се гради унгарската идентичност. Носталгия по времената на величието, макар че твърде често това беше илюзорна величина. Трудно е обаче да се изгради идентичност, различна от нещастната, на базата на неизлечима тъга за загубата. Така унгарците винаги ще бъдат нещастни.
Кшищоф Варга
Има мюсюлмани от всякакъв вид. Идеята за затварянето им в една единствена идентичност е погрешна.
Амартя Сен
Аз също се интересувам от идентичността и исляма, което хората очакват от нас. Но не трябва да се пише какво се очаква. Важно е северноафриканските писатели да покажат, че имат да кажат и други неща.
Лейла Слимани
Искам да кажа, че мога да бъда мароканец и да говоря за някого, без да говоря за неговата националност. Защото, знаете ли, имам чувството, че когато идвате от Мароко, когато идвате от Афганистан, когато идвате от Африка, хората от Запада винаги чакат да напишете роман за идентичността.
Лейла Слимани
От страна на демократите това е трудна битка за всеки, който се кандидатира. Изобщо не мисля, че е забиване. Шварценегер има огромна идентичност на името и това е много важно.
Леон Панета
Предишна
1
2
3
4
5
(Текуща)
6
Следваща