Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Риба" - страница 2
Хората без любов, като рибите без вода, загиват.
Виталий Гиберт
Точно както отнема време, за да може да се развие петънце риба в напълно отгледана риба, така и ние се нуждаем от време за всичко, което се развива и кристализира в света на идеите. Архитектурата изисква повече от това време от други творчески произведения.
Алвар Аалто
Не ям нищо, което е преработено или рафинирано-без високо фруктозен царевичен сироп, без захар, без транс-мазнини. Ям много риба и мононенаситени мазнини от маслини, зехтин и ядки. Много органични, пресни плодове и зеленчуци. Без хляб. Без глутен. Без пшеница. Без ориз.
Дийн Карнасис
Това, че съм готвач, не означава, че не разчитам на бързи рецепти. Наистина, всички имаме моменти, когато, притиснати за време, ще използваме консерва с риба тон и домат за първи курс. Въпрос е да изберете правилните рецепти за останалото меню.
Жак Пепен
Можете да сте вегетарианец и да ядете риба. Ваш избор е, просто кажете: "Аз съм това, което съм." Вече няма хардкор разделения.
Йотам Отоленги
Аз бих сравнил страха със щуката. Който я обича, я развъжда в своето езерце, но трябва да знае, че тя ще погълне всичката друга риба. Който иска страх, той го всява в сърцето на подвластния, но трябва да помни, че той ще погълне всички други чувства.
Пьотр Вяземски
Рибата се вмирисва откъм главата.
Плутарх
Бюрокрацията е като риболов там, където не се среща риба.
Сирил Паркинсон
Докато не уловиш истинска риба, риболова е скучен, а след това е отвратителен.
Дейв Бари
...Продължавам да търся още един учител, само за да открия, че рибите се учат от водата, а птиците се учат от небето.
Марк Непо
Ако се опитате да дишате вода, няма да се превърнете в риба, ще се удавите; но водата все още е добра за пиене.
Робин Маккинли
Би било Божие чудо, ако се случи. Знам го... Ако Бог пожелае, летните дъждове ще напълнят вадите... и сьомгата ще тече реката. И тогава моите сънародници... всички класи и маниери на мъжете - ще застанат един до друг и ще ловят сьомгата. И тяхната природа също ще бъде променена. Те ще усетят очарованието на тази сребърна риба... и тогава, когато разговорът се насочи към казаното от това племе или онова племе, което е направило... тогава някой ще каже, Нека станем и да отидем на риболов.
Пол Тордей
"Къде е Бог? Къде мога да го намеря?", питаме ние. Не осъзнаваме, че това е като риба, която трескаво плува през океана в търсене на океана.
Тед Декър
На птиците са дадени крила, на рибите перки, а на хората които живеят сред природата - изучаване и познаване на природата; това са техните криле.
Хосе Марти
Моята фантазия е да има ресторант, в който няма писани менюта, но където просто питаш хората, за какво си настроен? Риба? Месо? Бяло вино?
Чарли Тротър
Бях под звездите, както рибата е под водата.
Шанън Хейл
С реките нямате много място за работа, а с по-големите риби, които ловя, може да имате само няколко фута за работа.
Джереми Уейд
Обикновено, ако сте в лодка, можете да следвате риба наоколо, но ако сте на брега, трябва да я издърпате.
Джереми Уейд
Рибите нямат ръце; за да изследват, те отварят устата си и понякога това е нечий крак.
Джереми Уейд
Има страхотна метафора, която използва един от моите лекари: Ако риба плува в мръсен резервоар и се разболее, завеждате ли я на ветеринар и ампутирате ли перката? Не, ти почистваш водата. И така, почистих системата си. Като ям органични сурови зеленчуци, ядки и здравословни мазнини, аз наводнявам тялото си с ензими, витамини и кислород.
Крис Кар
Да обясняваш на тийнейджър фактите от живота е все едно да устройваш на рибата баня.
Арнълд Хенри Гласоу
Това е първата ми щука с такъв размер в живота ми. Там вътре пак имаше риба, вътре щука 250-300 гр. Затова мисля, че се оказа толкова тежка. Влачих го три минути, всичко е поправено.
Владимир Путин
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
Следваща