Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Риба"
Сега, когато се научихме да летим във въздуха като птици, да плуваме във водата като риби, не ни достига само едно – да се научим да живеем на земята като хора.
Джордж Бърнард Шоу
Наистина гледам на детството си като на една гигантска ръждива кутия с риба тон, която продължавам да рециклирам в много различни форми.
Огастин Бъроуз
Трябва да се отбележи, че "рибарство" е названието, дадено на рибилова от хора, които не могат да ловят риби.
Стивън Лийкок
Работата понякога е нещо като риболов в места, където със сигурност няма риба.
Жул Ренар
Продай на човек риба и тя го изхрани за един ден, научи човек на риболов и си изгубил чудесна бизнес възможност.
Карл Маркс
Не зная дали рибата би била няма, ако би имала толкова тайни, колкото ние.
Станислав Йежи Лец
Най-добрите домашни любимци - този аквариум риби, те не искат да ядат и да умират в мълчание.
Виле Вало
Хората и рибите могат да съжителстват миролюбиво.
Джордж Уокър Буш
Никога не пия вода, заради отвратителните неща, които рибите правят в нея.
Уилям Клод Фийлдс
Какво може да знае рибата за водата, в която плува цял живот?
Алберт Айнщайн
До скоро и благодаря...за всичката риба!
Дъглас Адамс
Представих периодичната таблица като своеобразен пътеводител за една въображаема страна, чиито елементи са различните региони. Това царство има география: елементите лежат в по-специално съпоставяне един с друг и те се използват за производство на стоки, както прерията произвежда пшеница, а езерото произвежда риба. То също има история. Всъщност той има три вида история: елементите са били открити точно както са били открити земите на света; царството беше картографирано, точно както светът беше картографиран и относителните позиции на елементите придобиха голямо значение; и елементите имат своя собствена космическа история, която може да бъде проследена до звездите.
Питър Аткинс
Обичам рибата. Риболовът винаги е начин за релаксация.
Том Фелтън
Когато започнах да се занимавам с химия, го правех по начина, по който ловях риба - за вълнението, откритието, приключението, за да преследвам най-неуловимия улов, който можете да си представите в неизследвани морета.
Карл Бари Шарплес
Рибите в морето постъпват като хората – големите изяждат малките.
Уилям Шекспир
Каква странна машина е човекът! Пълниш го с вино, хляб, риба и репички, а от него излизат въздишки, смях и мечти.
Никос Казандзакис
Не можете да сбъркате с риба и чипс.
Майкъл Сандел
Голямата риба ръководи шоуто. Аз съм средна риба, но има малки риби, които са отровни.
Роберто Кавали
Най-добрия начин да наблюдавате поведението на рибите е да станете риба.
Жак-Ив Кусто
Самохвалството не е привлекателна черта, но нека бъдем честни. Мъжът, хванал голяма риба, не се прибира вкъщи по алейката.
Ан Ландърс
Когато съм на риболов, мисля доста за рибите, но мисля и за книгата, която пиша.
Макс Хейстингс
Хората говорят, че трябва да се плува по течението, но знаете ли кой плува по течението? Мъртвата риба.
Рой Кийн
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
Следваща