Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Безпокойство" - страница 2
След период на щастие, радостно вълнение и усещане за пълнота в живота неизбежно идва от възприемането на достигнатото и отпускането и възниква безпокойство, неудовлетвореност и желание за още повече.
Ейбрахам Маслоу
За много жени - включително и аз - бременността носи огромно безпокойство и объркване, заедно с радостта.
Емили Остер
В реални катастрофически ситуации меланхолиците се държат по-рационално и спокойни, от хората, не склонни към депресия. Просто защото, всичко им е познато, живеейки така всеки ден. Краят на света преди всичко е състояние на съзнанието. Аз, например, изпитвам чувство на безпокойство и непонятна тревога пет години.
Ларс фон Триер
Завистта е безпокойство (неудовлетворение) на душата, произтичащо от това, че желано от нас благо притежава друг човек, който не считаме за по-достоен от нас да го има.
Готфрид Лайбниц
Копнежът да общуваме по-чисто и директно с хората винаги е възпрепятстван от квалификациите и много често от безпокойството как се възприемат нашите послания.
Джон льо Каре
На практика всеки знае какво е да се чувстваш тревожен, притеснен, нервен, уплашен, напрегнат или в паника. Често безпокойството е просто неприятност, но понякога може да ви осакати и да ви попречи да правите това, което наистина искате с живота си. Но имам няколко чудесни новини за вас: можете да промените начина, по който се чувствате.
Дейвид Бърнс
Всички казват "О, Господи! Ти така приличаш на Натали Портман!" Но това е прекрасно! Ако обаче ме сравняват с Арнолд Шварценегер, това би бил повод за безпокойство.
Кийра Найтли
Друга причина за объркване и произтичащото от това чувство на нервност, бързане и безпокойство е абсурдният навик да се опитвате да правите много неща наведнъж.
Максуел Малц
Безпокойството е един от най-разрушителните бичове на човечеството.
Максуел Малц
Музиката е точно обратното на безпокойството. Той е там, за да облекчи безпокойството, да ви успокои. И просто да извадите шума от вашата биологична система. Така че, това няма да направи имунната ви система по-силна от нормалното. Според мен това, което прави, е да позволи на имунната ви система да работи с пълната сила на нормалността.
Нийл Барнард
Искам да легна така, да се нося неструктурирана, без амбиция или безпокойство. Искам да обитавам живота си като веранда.
Ребека Уелс
Като самотен родител бях станал тираничен, за да оцелея, и всичко, което не можех да контролирам, ми причиняваше огромно безпокойство. Като естествено неподреден, неорганизиран мъж, който никога не е правил списъци или е пазил касови бележки, превръщането ми в някой, който може да се грижи за малко дете сам, може би ме е накарало да компенсирам малко.
Саймън ван Буй
Не можете да дишате дълбоко и да се притеснявате едновременно. Дишайте. Остави безпокойството. Дишайте. Допуснете любовта и интуицията да влязат.
Соня Чокет
Връзката с Духа възвръща увереността ви, облекчава безпокойството ви и ви освобождава от желанието да контролирате всичко в живота си.
Соня Чокет
Написването на книга е най-трудният, склонен към безпокойство аспект от живота ми, защото думите, които слагам на хартия, са много сериозни за мен.
Франк Лунц
Много се говори за положителните страни на любовта. Ние като общество омаловажаваме опасността, безпокойството и разочарованието. Ние романтизираме романтиката.
Хелън Фишер
По време на периодите в брака ми, когато избрах да остана вкъщи с децата си, вместо да работя като адвокат, това не ми причиняваше безпокойство. Въпреки факта, че знаех, че допринасям за семейството ни, като се грижа за децата ни, все пак усещах, че стойността ми е по-малка, защото не печеля.
Айлет Уолдман
Проблемът е, че никоя етична система никога не е постигала консенсус. Етичните системи са напълно различни от математиката или науката. Това поражда безпокойство.
Даниъл Денет
Майка ми, която умря млада, ми предаде склонността към туберкулоза, лесно възбудимият баща, е набожен до фанатизъм потомък на старинен род, посеял в мен семената на безумието... От момента на раждането ми, ангелите на тревогата, безпокойството и смъртта винаги са били около мен... Често съм се събуждал през нощта, оглеждайки стаята и питайки себе си: "В ада ли съм?"
Едвард Мунк
Когато се стъмни, винаги имаме нужда от някой. Тази мисъл, продукт на безпокойство, ми идва само вечер, точно когато съм на път да прекратя писателските си проучвания.
Енрике Вила - Матас
Хитлер често демонстрира неувереност и безпокойство в отношенията с индивиди, които контрастират диаметрално на самоувереното му майсторство в експлоатацията на емоциите на слушателите му в театралната обстановка на важна реч.
Иън Кършоу
Понякога е по-добре само да наблюдаваш неща, без да ги притежаваш... притежанието е свързано с много безпокойство и торби за разнасяне наоколо.
Туве Янсон
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
6
Следваща